Logo
Одштампајте ову страницу

Концерт ансамбла руске армије „Александров“ у Сава Центру

Оцените овај чланак
(3 гласова)

aldeksandrovvvvvvБЕОГРАД – Концерт ансамбла руске армије „Александров“  одржаће се сутра са почетком у 20 часова у Сава Центру.


Академски ансамбл песама и игара руске армије „Александров“, сматра се симболом и поносом руске културе. Има традицију дугу чак 87 година.


Богата историја овог ансамбла тесно је испреплетена са историјом Совјетског Савеза и савремене Русије. Ансамбл броји више од 200 људи, укључујуćи 150 професионалних уметника: солисте, мушки хор, оркестар, плесачке групе… Њихов репертоар обухвата више од 2.000 песама. То су народне, родољубиве и војничке песме и игре, а изводе и духовну музику и класике руских и светских композитора.


У целом свету овај ансамбл стављају у ранг са руским брендовима као што су Бољшој театар, Ермитаж, Третјаковска галерија и Музеј дијаманата московског Кремља.


Они певају на готово свим језицима света, укључујуćи кинески, индијски, турски… Током свог дугогодишњег рада, ансамбл „Александров“ је добио највиша домаћа и међународна признања, а многобројна дискографска издања забележила су милионске тираже.


Ансамбл је основао професор московског конзерваторија „П. И. Чајковски“, народни уметник СССР-а, композитор генерал-мајор Александар Васиљевич Александров, који је предводио ансамбл пуних 18 година.


Пре овог концерта биће уприличено неколико догађаја међу којима је и пријем чланова Ансамбла код председника Србије Александра Вучића али и откривање спомен табле и отварање парка „Александров“ који ће се налазити код споменика цару Николају II.


Такође, министар културе и информисања Владан Вукосављевић обратиће се на свечаној церемонији откривања спомен табле и отварања парка „Александров“ сутра,  у 9. 30 часова ( плато код споменика цару Николају II).

 


Министар Вукосављевић, након трагедије која се десила прошле године, упутио је иницијативу да се у знак сећања парк  испред споменика Цару Николају Другом Романову у Београду назове „Парк хора Александров”.


Извор: Кућа добрих вести/Сава Центар


Последњи пут измењено субота, 11 новембар 2017 23:28
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015