Кућа Добрих Вести

Login

Филм „Музеј чудеса“ у нашим биоскопима

Оцените овај чланак
(1 Глас)

WonderstruckkkkkkБЕОГРАД - Филм Тода Хејнса „Музеј чудеса“ (Wonderstruck), који је за велико платно адаптирао писац и илустратор истоимене књиге, Брајан Селзник, у биоскопској дистрибуцији ће бити од четвртка, 21. децембра 2017.

 

Главне улоге тумаче Џулијан Мур, Милисент Симондс и Оекс Фегли.

 

Године 1927. девојчица Рози бежи од куће у Њу Џерсију и одлази на Менхетн надајући се да ће пронаћи некога ко је био важан део њене прошлости. Педесет година касније, дечак Бен погођен личном трагедијом проналази траг о својој породици који га наводи да побегне из руралне Минесоте у Њујорк. Како их њихове авантуре воде на нова, страна места на којима се мистерије појављују иза сваког угла, њихова открића простиру се кроз године тишине и очајања и срећу се кроз опчињавајућу симетрију вођену чудом и надом.

 

Глува од рођења, Рози живи под строгом очевом контролом, скривена од јавности и има мало контаката са светом изван вољеног албума посвећеног каријери звезде немог филма, Лилијан Мехју. Када сазна да Лилијан долази у Њујорк, Рози налази начин да оде на Менхетн у нади да ће је упознати. За малог Бена, губитак слуха је резултат несреће која се догодила непосредно после смрти мајке. Претурајући по њеним стварима, он проналази траг о оцу кога никада није упознао – књигу сувенир из Њујорка и одлучује да напусти тетку и побегне од куће.

 

За ове младе људе, неспособност да чују и комуницирају чини њихову потрагу у великом граду узбудљивом и опасном. Једноставни циљеви убрзано постају компликовани како их хаос и конфузија урбаних улица избацују из равнотеже. Обоје ће потражити утеху у Америчком музеју природне историје где ће им се стари и нови пријатељи придружити у суочавању са питањима на која Рози и Бен очајнички траже одговоре.

 

Трејлер можете погледати у наставку:

 

 

 

Посвећени филмофил, Селзник био је поласкан када је филмски ветеран Тод Хејнс пожелео да постане део филма, мада као и многим гледаоцима, избор је могао да изгледа чудно пошто је Хејнс познат по провокативним филмовима повезаним са сексуалношћу, идентитетом, друштвеној одговорности (Carol, Far From Heaven, I’m Not There“). Са друге стране, Хејнс је био импресиониран квалитетом Селзникове филмске адаптације. „Ово је прва адаптација коју је Брајан урадио за једну од својих књига, изузетно је филмски снажна и одмах сам прихватио позив за претварање његове лепе књиге у филм“, каже редитељ.

 

Важни елементи за Хејнса били су датуми које аутор књиге није изабрао случајно. Година Розиног бекства од куће, 1927, памти се у филмској историји као преломна тачка када је филм „The Jazz Singer“ отворио пут звучном филму. Селзник додаје да је овај кључни догађај често назначен као „тријумф у технологији, али из перспективе глувих, то је била трагедија јер их је одвојила од публике која ужива у филмовима.“ Филмска екипа је ову годину видела као период надмоћности и наде у Њујорку, а 1977. као мрачно доба. „Желео сам да направим неку врсту оде Њујорку и мислим да снажнији утисак оставља када се он види и на најнижој тачки“, каже сценариста филма.

 platakwongerstire

После велике потраге за глумицом која би тумачила лик Рози изабрана је, Милисент Симондс. За некога ко ће провести велики део живота комуницирајући рукама, млада глува глумица, Милисент Симондс и види вредност у „Музеју чудеса“ изван очигледне теме филма. „Мислим да ће овај филм много помоћи глувој деци. Показаће им да могу учинити све. Он ће помоћи и људима који чују да сазнају како живе они који то не могу и како се боре у животу. Много сам срећна што помажем у ширењу те поруке“, каже она.

 

„Музеј чудеса“ је премијерно приказан на филмској ревији Cinemafest, а од 21.12. приказиваће се у биоскопима Cineplexx Ušće Shopping Center, Cineplexx BIG Beograd, Cineplexx Delta City, Cineplexx Kragujevac Plaza, CineStar Нови Сад и Cine Grand Beograd.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 19 децембар 2017 14:06

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија