Logo
Одштампајте ову страницу

Jеданаести бесплатни традиционални концерт Jована Колунџије

Оцените овај чланак
(2 гласова)

jovankolukncijaaaaaaaБЕОГРАД – У великој сали Хришћанске адвентистичке цркве вечерас са почетком у 20 часова виртоуз на виолини Јован Колунџија одражаће свој једанаести традиционални концерт.

 

У изведби пратиће га  гудачки квартет Мокрањац, и Вук Божиловић (клавир).

 

На програму ће бити дела: Ј. С. Баха, А. В. Моцарта, К. Сен-Санса, Џ. Вилијамса, А. Бергмана.

 

Улаз на концерт је слободан.

 

Блистави професионални пут Јована Колунџије описују импозантне бројке – више од 50 година професионалног уметничког стажа, преко 4000 концерата у више од 45 земаља Европе, Азије, Северне и Јужне Америке, више од 30 великих концертних турнеја у Сједињеним Америчким Државама и тадашњем Совјетском Савезу, а само у програмској архиви Радио телевизије Србије, Колунџија има више од 200 сати снимљеног материјала. Дивили су му се великани попут Шеринга, Давида Ојстраха, Јехудија Мењухина, Алда Чиколинија, Алексиса Вајсенберга...

 

Као неко ко је свој живот посветио уметности и ко оставља значајан траг на светској музичкој сцени, маестро Колунџија својим непресушним ентузијазмом, стваралачком енергијом и различитим професионалним ангажманима, већ деценијама одводи Београд у свет, а свет доводи у Београд. Вечито поносан на свој град који, како наводи, обликује његово уметничко биће, наставља своју мисију, на радост публике и уметника који кроз његове ауторске пројекте или програме Установе „Гварнеријус“, заједно са маестром, исписују странице музичке историје наше престонице.

 

Овогодишњи концерт ће се одржати у адвентистичкој цркви у Улици Радослава Грујића 4 у којој до сада није свирао. Сала је величине Коларчеве задужбине, са одличном акустиком и маестрова жеља је да, заједно са њим, Београђани открију још један инспиративан простор за који многи не знају.

 

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015