Logo
Одштампајте ову страницу

„Легенда о Коловрату“ - најгледанији филм у историји руске кинематографије

Оцените овај чланак
(2 гласова)

dkddkdkdkdkБЕОГРАД - Филм “Легенда о Коловрату” почетком децембра започео је свој биоскопски живот у Русији и по резултатима надмашио Викинга.

 

 

Биоскопско отварање овог епског спектакла је треће у историји руске кинематографије. Филм “Легенда о Коловрату” премијерно ће бити приказан у Србији 4.јануара 2018, у биоскопу Синеплекс Ушће Шопинг Центар,  након чега наставља свој биоскопски живот у региону.

 

Буџет филма од близу 16 милиона долара искоришћен је за што вернији приказ овог јединственог подухвата у историји човечанства. Најмодерније технолошки унапређене камере омогућавале су снимање и до 2000 слика у секунди, а уз најновије специјалне ефекте на којима је радило преко 450 стручњака, дочаране су јединствене сцене борбе између руских витезова и монголских Татара. Управо због тога и не чуди да је преко 80 земаља и пре премијере откупило права за овај филм.

 

“Филм је базиран на причи о уништењу Рјазана о којој су подељена мишљења различитих историјских извора и саме легенде. Зато се нисмо фокусирали на историјске детаље, већ смо на основу познатих чињеница створили епски свет, истичући осећања и искуства људи која чине разлику између обичног човека и хероја, какав је био Коловрат. Ово је управо прича о храбрости, издржљивости и пожртвованости једног хероја нације“, каже један од два редитеља овог филма Дзханик Фаyзиев, нашој публици познат по филму “Турски гамбит”.

 

У 13. веку монголске ратне хорде и њихов вођа Бату Кан контролисали су већину света. Како су се кретали ка Европи, Монголи су нападали преостале руске кнежевине које су им се нашле на путу. Ипак, њихове планове квари тај мали одред снажних јунака на челу са мистериозним храбрим ратником.

 

Режију потписују Dzhanik Fayziev и дебитант Ivan Shurkhovetskiy.

 

Главне улоге тумаче Илyа Малаков, Алексеy Серебрyаков, Александр Илин.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено понедељак, 25 децембар 2017 13:13
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015