Logo
Одштампајте ову страницу

Боненкаи концерт у амбасади Србије у Токију

Оцените овај чланак
(2 гласова)

SaraaaaaaTОКИО - Поштујући обичаје земље домаћина, Његова екселенција Ненад Глишић, амбасадор Србије у Јапану, организовао је традиционалан Боненкаи концерт у Свечаној сали Амбасаде Србије у Токију.

 

Прослава Боненкаи се организује у свим јапанским компанијама и инстутуцијама поводом обележавања успешног завршетка одлазеће радне године.

 

Тако су се у уторак, 26. децембра 2017. године, на Боненкаи прослави, својим музичким наступима представили наш амбасадор, господин Ненад Глишић, и то својом ауторском композицијом на гитари, потом је публика уживала у популарној композицији Хенрија Манћинија - “Мунривер” која је посебно драга љубитељима филма “Доручак код Тифанија”, а коју су дуетски извели господин Глишић и господин Тадаши Нагији, некадашњи амбасадор Србије у Јапану и изузетан музичар на флаути.

 

                                        AmbasadoriSara

 

Публици се посебно допала Сара Влајић, млада харфискиња из Србије (Панчево), која је од прошле године, као стипендиста јапанске владе, на мастер студијама у Токију, на престижном Геидаи факултету музичке уметности токијског Универзитета и која је завршавајући Боненкаи вече, извела Хендлов концерт за харфу и Импромпту Габриела Фауре, изазвавши неподељено дивљење публике међу којима су биле угледне званице из Јапана и неколико гостију из Србије, представника бизнис сектора у Јапану.

 

Овакви програми на којима се презентују уметници из Србије, не само да доприносе афирмацији српских уметника, као и српске музичке и уметничке сцене, већ се кроз мултикултуралност поспешују сегменти привредне сарадње између наше две земље. 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 10 јануар 2018 11:36
Гордана Влајић

Гордана ВЛАЈИЋ (1959, Панчево) је дипломирала на Факултету политичких наука (смер: новинарство) у Београду и специјализирала Односе са јавношћу. Ради у Секретаријату за заштиту животне средине Градске управе Панчева. Написала је три књиге за децу и шест за одрасле, а песме и приче су јој објављиване у многобројним зборницима, збиркама, антологијама и часописима. Добитница је Првог српског пасоша са још 203 заслужних грађана Србије, у промотивној кампањи коју је реализовала Влада Србије, носилац је Златне значке и Повеље за посебан допринос у култури које додељује Културно просветна заједница Републике Србије и Министарство за дијаспору Републике Србије, као и више награда за књижевно ставралаштво. Члан је организације "Поетас дел Мундо", Удружења књижевника Србије, Српског књижевног удржења „Милош Црњански“ (Стокхолм, Шведска), Независног удружења новинара Србије (НУНС) и МЕНСЕ. Почасни је члан «Провиденце», Удруге за промоцију уметности и културног туризма (Биоград на Мору, Хрватска).

Најновије од Гордана Влајић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015