A+ A A-

Срећна Српска Нова година!

Оцените овај чланак
(2 гласова)

vatroment56566БЕОГРАД - Гости и туристи Београда дочекују вечерас Српску Нову годину испред Храма светог Саве, на платоу испред општине Звездара у друштву групе Милиграм и певача Џенана Лончаревића као и у кафанама и ресторанима широм престонице.

 

Плато испред Храма светог Саве и овога пута биће место где ћемо заједно прославити Српску. Овогодишњу прославу Српске Нове године обележиће хорови музичких школа „Станковић” и „Гроцка”, музички програм „Shake and Spear”, бденије и молебан као и традиционални ватромет тачно у поноћ.

 

Српска православна црква (СПЦ) упутила је позив грађанима да сви заједно молитвено дочекају православну Нову годину у Храму Светог Саве на Врачару. Молебан за почетак православне Нове године биће служен у 23.30 сати.

 

Непосредно по завршетку Молебана, тачно у поноћ, биће организован ватромет, саопштено је на сајту СПЦ.

 


Српска православна црква је истовремено исказала захвалност Господу и молитву да "добротом благослови годину која настаје".



„Сачувај љубљене слуге твоје, благоверне и христољубиве хришћане православне, умножи дане живота њиховог у ненарушивом здрављу и даруј им успех у свим врлинама. Подари одозго и свим људима твојим добра твоја, здравље и спасење и у свему добар напредак“, неведено је у саопштењу.



Српска, Руска, Грузијска православна црква, Света Гора и Јерусалимска патријаршија, које поштују јулијански календар, у поноћ ће дочекати Нову годину.

 

Такође вечерас, на платоу испред зграде општине Звездара у Булевару краља Александра за бесплатну забаву на отвореном од 20.30 часова биће задужени Милиграм и Џенан Лончаревић.

 

До 28. јануара у оквиру манифестације „Божићно сеоце код Храма” за све посетиоце ипред Храма светог Саве биће организовани музички програми у којима ће учествовати дечји хорови „Орлић”, „Чаролија”, „Краљ Петар други Карађорђевић”, „Vocal kids” и други, као и група „357”, „Немања Николић трио”, Душан Свилар, „Неверне бебе”, Александра Радовић, Слободан Тркуља, Жарко Данчуо, „Свети Роман” и други. Биће организоване и витешке игре за децу, наступ Свибора, Руских богатира, прикази руских бајки у крипти Храма, изложба витража „Иконостас светлости” и друге манифестације.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 13 јануар 2018 21:29

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани