A+ A A-

Изложба радова “Продор унутрашњег” у Културном центру Зрењанина

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ZagrljajffffffБЕОГРАД - У Културном центру Зрењанина, у петак 26. јануара биће отворена самостална изложба акадамске сликарке Круне Домић под називом “Продор унутрашњег”.

 

Изложба обухвата серију апстрактних слика и цртежа.

 

Како ауторка наводи – “продор у овом циклусу означава ослобађање снаге која је била скривена, заробљена и заборављена. Сам процес стварања радова је откривање снаге и потенцијала који је потиснут. Радови су представе тог трагања и покушаји да се верно реплицира унутрашњи живот… Ови цртежи су фрагменти мог унутрашњег живота. Фрагменти промена и продора који се у мени дешавају, делићи моје бити”.

 

Коришћене технике приликом стварања радова су темпера, уљана пастела, оловка, туш, уље.

 

Круна Домић, рођена 1987. у Београду. Завршила основне и мастер студије на Факултету ликовних уметности у Београду, на смеру сликарство, у класи проф. Јована Сивачког.

 

Излаже у земљи и у иностранству, како групно тако и самостално. Почевши са излагањем 2003. године, била је наградјивана за мултимедијалне и ликовне радове (КЕФ 2005 – РЕX; годишња изложба цртеза ФЛУ 2008, 2009, 2010; Галерија Цлицхé 2012; Бијенале минијатуре Горњи Милановац 2016; Квадрат- годишња изложба минијатуре, 2016…). Учествовала у многим уметничким пројектима у земљи као и интернационалног карактера. Учествовала у артист-ин-ресиденце програму Terratoria,  у оквиру БЕЛЕФ-а. Бави се цртежом, сликом и зидним цртежом.

 

Круна позива све заинтересоване да дођу и посете изложбу са речима: “Свака интеракција овог рада са публиком је позив на интроспекцију и контемплацију сопственог бића посматрача, који у додиру са интимом приказаном на раду ствара јединствен “простор између” или интиму уникатну, као и сами посматрачи”.

 

Отварање изложбе је заказано за петак 26. јануар, од 19:00 часова, а сви заинтересовани изложбу могу погледати до 9. фебруара у Културном центру Зрењанина.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 25 јануар 2018 15:27

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани