Logo
Одштампајте ову страницу

Пријави "Засад за будућност"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

konku77878БЕОГРАД - Делта Холдинг и Делта Фондација, у сарадњи са Траг фондацијом, расписују нови конкурс за подршку развоју пољопривреде у Србији кроз пројекат „Засад за будућност“.

 

Укупно 6 милиона динара биће донирано социјалним предузећима, путем јавног конкурса који ће бити отворен од 1. фебруара до 23. фебруара 2018. године.

 

На конкурс могу да се пријаве социјална предузећа без обзира на врсту регистрације (удружења грађана, задруге и фондације), регистрована на територији Републике Србије, уз три године искуства у области пољопривреде.

 

Пројекти којима се социјална предузећа пријављују треба да буду усмерени на покретање или унапређење примарне и/или секундарне пољопривредне производње у једној или више од ових области: повртарство, узгој свиња и воћарство.

 

Примарна пољопривредна производња подразумева узгој свиња, као и воћа и поврћа на отвореним пољима и/или у пластеницима/стакленицима и обавезни пласман пољопривредних производа ради стицања прихода и/или профита који ће бити усмерен на решавање неког од социјалних проблема локалне друштвене заједнице.

 

Секундарна пољопривредна производња подразумева производњу и пласман финалних производа од воћа и поврћа (нпр. производња ајвара, воћних сокова итд.).

 

Пројектне активности је неопходно завршити и остварити резултате до 1. маја 2019. године.

 

Вредност појединачних грантова је од 120.000 до 850.000 динара.

 

Рок за подношење пројектних идеја је 23. фебруара 2018. године до 16:00 часова.

 

Пријаве поднете после наведеног рока и непотпуне пријаве неће бити разматране.

 

Пројекат „Засад за будућност“ има за циљ да се кроз подршку социјалним предузећима унапреди постојећа примарна и/или секундарна пољопривредна производња на више локација у Србији, повећа запосленост и смањи сиромаштво. Област пољопривреде одабрана је јер је у сладу са Стратегијом друштвено одговорног пословања Делта Холдинга.

 

Детаљније прочитајте ОВДЕ.

 

Извор: Делта фондација/Кућа добрих вести

 

 

 


Последњи пут измењено четвртак, 01 фебруар 2018 14:35
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015