Logo
Одштампајте ову страницу

Кинеско-српски фотографски фестивал младих 2018

Оцените овај чланак
(2 гласова)

dvasataБЕОГРАД - У Етнографском музеју ће од 5. до 23. фебруара бити одржан Кинеско-српски фотографски фестивал младих 2018. у оквиру кога се организује и Недеља кинеског документарног филма.

 

Биће приказано десет филмова посвећених различитим аспектима живота у савременој Кини.

 

Оба догађаја организована су поводом Кинеске нове године с идејом да се ојачају партнерске везе наших земаља, продуби разумевање између култура, сузбије психолошки јаз и ојача размена и сарадња међу младима.



На Кинеско-српском фотографском фестивалу младих 2018. биће приказани радови кинеских и српских младих фотографа који су током децембра 2017. учествовали на конкурсу „Домовина и дом”. Конкурс је привукао скоро сто учесника с 15 универзитета и институција културе из Кине и Србије. На изложби је приказано 80 радова који сведоче о традицији, људима, природи и друштву. Најбољим учесницима ће бити додељена признања, а у жирију ће бити више српских и кинеских фотографа. Идеја водиља овог фестивала је ширење културног дијалога и размена идеја између Србије и Кине у оквиру пројекта „Нови пут свиле”. 

Организатор догађаја је Удружење за образовну размену између Кине и Србије, у сарадњи са Етнографским музејом у Београду.

 

Извор: Кућа добрих вести/Беоинфо


Последњи пут измењено субота, 03 фебруар 2018 22:18
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015