Logo
Одштампајте ову страницу

Куда за Дан државности?

Оцените овај чланак
(3 гласова)

toskananananaБЕОГРАД - Кафе вијенезе у Бечу или жербо коцке у Будимпешти, еспресо у Фиренци или руски чај у Москви...Пуно повољних иностраних аранжмана припремиле су туристичке агенције за Дан државности, а пажњу привлаче и домаће дестинације.

 

У многим фирмама 15. и 16. фебруар су нерадни дани, деца не иду у школу, па је то добра прилика за краћа путовање.

 

 

Петодневни аранжмани за Беч кошта 89 евра, укључује два ноћења са доручком, а туристи ће моћи да шопингују у „Пандорфу“, посете Шенбрун и виде Братиславу.

 

 

Међутим, „Аргус“ за ове туристе у суботу 17. фебруара поводом Дана државности организује и факултативни излет „Српски Беч“. Реч је о пешачкој тури у пратњи бечког домаћина који ће на српском испричати занимљиве догађаје из прошлости Србије, који су се одиграли у овом граду.

 

 

И „Аргусови“ путници који оду на тродневно путовање у Будимпешту за 79 евра (укључује два ноћења) могу да у недељу 18. фебруара, оду на излет у Сент Андреју. У овом живописном месташцету близу Будимпеште, туристи ће прошетати Тргом Вука Караџића, видети кућу Јакова Игњатовића, Музеј СПЦ, сликати се код Крста Цара Лазара и попити кафу у „Српској кафани“.

 

 

Дан државности је добра прилика да се отпутује у сунчану Италију, у Фиренцу, где петодневни аранжман кошта 109 евра. С обзиром на то да ово путовање укључује два ноћења са доручком, као и шетњу са водичемпо граду уметности Фиренци, посету Сијени, Сан Ђимињану и Пизи – остало је само неколико слободних места.

 

Већина туристичких аранжмана за иностранство почиње 14. фебруара, на сам Дан заљубљених, па они који га славе треба да пожуре како би тог дана вечерали у Прагу или Риму.

 

 

Шестодневни аутобуски аранжман за Праг у агенцији „Аргус“ кошта 99 евра. Петодневно путовање у Рим кошта 135 евра. Заљубљени парови воле Венецију, а тамо могу да отпутују аутобусом за 79 евра колик кошта „Аргусов“ аранмжан који укључује и два ноћења са доручком.

 

 

Када је Србија у питању, за Дан заљубљених, односно Светог Трифуна, најбоља забава биће у Врњачкој бањи, на Мосту љубави, јер се тамо традиционално, већ читаву деценију, орагнизује такмичење у најдужем пољупцу.

 

 

Рекорд је 106 минута и 50 секунди (држи га пар из Крушевца, који се касније венчао) па ко жели да га „обори“ треба да пожури и обезбеди смештај у нашој најпопуларнијој бањи.

 

 

„Кревет у Врњачкој Бањи може да сенаже већ од 500 динара у приватном смештају до 3.500 динара колико кошта полупансион у хотелима“, каже Горан Каравесовић из ТО Врњачка Бања.

 

 

Сви они који су се протеклих месеци уморили, Дан државности могу да искористе да се опусте у неком од велнес центара Србије. Од 13. до 16. фебруара у Пролом бањи организују викенд за заљубљене, који за 14.900 динара за две особе укључује: шампањац, свечану вечеру, масажу целог тела, као и свакодневно коришћење велнеса – ђакузи са пролом водом, слана соба, пет сауна, топле клупке, базени, сале за рекреацију.

 

Извор: Вечерње Новости


Последњи пут измењено четвртак, 08 фебруар 2018 13:21
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015