Logo
Одштампајте ову страницу

Манифестација „Дани човекољубља“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

zvezdara30430898989БЕОГРАД - Манифестација „Дани човекољубља“ биће одржана од 12. до 14. фебруара у организацији Дневних центара и клубова Геронтолошког центра Београд.

 

Циљ манифестације је да кроз конкретне акције се подиже свест о значају добробити чињења другима, а у којима ће заједно бити укључене генерације старијих и младих, најавила је општина Звездара.

 

Садејство међугенерацијско кроз делотворност учвршћује највећу универзалну врлину – човекољубље  са позивом да као људи чинимо добро свакоме. „Дани човекољубља“ дају на свој начин одговор на питање „како можемо учинити свет бољим“.

 

Програм манифестације „Дани човекољубља“ укључује међугенерацијско дружење чланова Дневног центра и клуба за старије „Треће доба – Вождовац“ и деце и омладине Прихватилишта и прихватне станице на Вождовцу. Затим биће одржана кулинарска радионица у оквиру које ће чланице Дневног центра и клуба за старије „Драгиша Ћирић“ учити кулинарским вештинама кориснике Дневног боравка деце и омладине ометене у развоју „Сунце“.

 

Другог дана, 13. фебруара биће одржана завршна радионица израде хекланих покривача за бебе које су смештене у Институту за неонатологију и након тога, делегација „О`Рук колектива“ однеће пакет у Институт. Завршног дана, 14. фебруара биће одржан заједнички хуманитарни  концерт чланова Клуба сениора „Дринка Ћуковић“ дневних центара и клубова за старије и ученика ОШ „Вељко Дугошевић“. Концерт „На твојој смо страни“ биће одржан у „Пан Театру“.

 

Приход од концерта намењен је ученику ОШ „Вељко Дугошевић“, који се налази у стању социјалне потребе.

 

Програм манифестације:

 

12.2.    

 

09:00-11:00 - Кулинарска радионица у ДБ „Сунце“, учесници чланови Клуба за старије „Драгиша Ћирић“ и деца и омладина ДБ

12:15-13:45 Међугенерацијско дружење у Клубу „Треће доба – Вождовац“ – гости: деца и омладина Прихватилишта на Вождовцу

 

13.2.     

 

11:00-11:30- Завршна радионица израде прекривача за бебе са Института за неонатологију у Клубу „Врачар“ у улици Симе Игуманова бр. 4

12:00-12:15- „За мале дивове“ – Посета Институту за неонатологију и уручење ручно рађених покривача за бебе

 

14.2.     

 

13:00-14:30 - Хуманитарни међугенерацијски концерт „На твојој смо страни“ у Позоришту „Пан Театар“, учесници чланови Клуба сениора „Дринка Ћуковић“ и ученици ОШ „Вељко Дугошевић“.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 14 фебруар 2018 14:42
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015