Logo
Одштампајте ову страницу

Дебата: Свака жена има право на живот без насиља

Оцените овај чланак
(1 Глас)

naisqljee34343434БЕОГРАД - Насиље над женама је најраспрострањеније кршење људских права у свету, мада није препознато ни признато као такво.


Ова врста насиља укорењена је у друштвеним структурама и погађа све жене без обзира на њихове године, националну припадност, вероисповест…


Односи се на физичко и психичко насиље али и на непоштовање људских права, ограничавање могућности или непоштовање права на слободу говора.

 

На овогодишњи Међународни дан жена, 8. марта, жене из Француске и Србије, размениће своја гледишта и покушаће да дају свој допринос у решавању проблема насиља над женама.

 

На овом догађају, који почиње у Француском институту у Србији  у 15 часова и траје до 19 часова разматраће се разне теме.


Тања Игнатовић, чланица Удружења самосталних жена, говориће о насиљу у породици.
Ивана Радовић, координаторка Програма превенције и едукације невладине организације Астра, представиће начин како да се боримо против трговине женама. Клеманс Жоз, правница Европског удружења за борбу против насиља над женама као и Јелена Чериман, научница у Институту за Филозофију и друштвену теорију Универзитета у Београду, говориће о узнемиравању на радном месту.


Анаис Бурде, говориће о уличном насиљу. Никола Бизел, представник делегације Европске уније, представиће европске стандарде у овој области.


Дебату ће на крају затворити екселенција Фредерик Мондолини, амбасадор Француске у Србији.

 

Догађај је отворен је за ширу публику и медије, и одржаће се на француском и српском језику са симултаним преводом.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 07 март 2018 18:00
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015