Logo
Одштампајте ову страницу

"Представа-предавање малих позоришних експерата"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

decaprestavarrtrtrtrtБЕОГРАД - Представа-предавање малих позоришних експерата“ одржаће се вечерас са почетком у 17 часова у Културном центру Барака у згради општине Стари град.

 

Јана Јекић, Нора Обрадовић, Тамара Ранковић, Вукашин Петровић и Лазар Стевановић учесници су прве генерације бесплатног програма "Мали позоришни експерти". Програм су осмислили млади позоришни професионалци и спроводе га с подршком националног центра за развој позоришта за децу и младе Аситеж Србија, као и великим бројем партнера, институција и уметника.

 

Програм тренутно похађају две генерације. Прва, која ће ове године у Светској недељи позоришта за децу и младе, представити програм предавањем-представом, почела је едукацију у новембру 2016. године учешћем на фестивалу „ Позориште Звездариште“ као мали жири и сада је у другој години програма. Нова генерација укључила се у новембру 2017. године, такође учешћем на фестивалу „ Позориште Звездариште“, као мали жири, и они приводе крају своју прву годину.

 

Програм се састоји из низа аналитичко-критичких и креативних радионица, одлазака на позоришне представе и разговора о њима са позоришним ауторима и педагозима, учешћа на фестивалима позоришта за децу и младе у својству малог жирија, упознавања са позоришним бонтоном, сценском техником и занимањима. Циљ програма је истраживање и развој дечје публике, редефинсање дечјих културних потреба и навика и развој нових поетика у позоришту за децу. Дијалог између дечје публике и стваралаца позоришних представа за децу остварује се непосредно и слободно на општу корист.

 

Програм је у потпуности бесплатан, захваљујући несебичној подршци наших партнера и сарадника, а пре свих АСИТЕЖ Србија, Фестивал „Звездариште“, Фестивал ФИСТић, Мало позориште Душко Радовић, Позориште лутака Пинокио, Позориште Бошко Буха, Млада БИТЕФ Денс Компанија, кореографкиња и плесни педагог Јована Ракић, УК Пароброд, КЦ Барака, Магацин у Краљевића Марка.

 

Позивају се родитељи и деца, наставници, васпитачи, професионалци у области културе и уметности да се придруже и сазнају више о овом програму као моделу укључивања деце у културни живот и развоја њихових потреба и интересовања за уметност и културу.

 

Улаз на догађај је бесплатан.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 22 март 2018 15:27
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015