Logo
Одштампајте ову страницу

Одржана манифестација ,,Велика драж садашњег времена“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

dositejlllllБЕОГРАД - У просторијамa Задужбине Доситеј Обрадовић у другој половини овог месеца у организована је манифестација ,,Велика драж садашњег времена“ поводом десет година од упокојења Кјаре Лубик, утемељитељице Покрета фоколара ,,Маријино дело“.

 

Покрет фоколара негује снажан екуменски дух и у његовом деловању учествују, поред католика, хришћани других традиција, као и нехришћани, надахнути духом заједништва и добром вољом за помоћ ближњем.

 

На почетку свечаности, окупљене је поздравила госпођа Мирјана Драгаш, управник Задужбине Доситеј Обрадовић, а програм је потом настављен кратким освртом на историјат и духовност Кјаре и Покрета, а потом су се ређала сведочења самих фоколара о свом духовном искуству, али и других који су имали прилику да се сусретну са овом заједницом или самом Кјаром. Своје сведочанство је са присутнима поделио и Његова Екселенција монсињор Лучијано Суријани, Апостолски нунциј у Републици Србији, као и вероучитељ из Српске православне цркве господин Стеван Јовановић. На посебан начин представљена је Економија заједништва, којом су Кјара и Фоколари желели да допринесу превазилажењу великих социјалних разлика у свету. Др Јоаким Стрибер је представио презентацију о повезаности теологије, екологије и уметности, надахнутом Кјарином мишљу.

 

У музичком делу програма наступио је хор Удружења српско-грчког пријатељства ,,Ирида“ из Сремске Митровице, а наратор програма је била госпођа Снежана Стојковић Павловић, објавила је Управа за сарадњу са црквама и верским заједницама.

 

Скупу су присуствовали монсињор Филип Колнаго, први саветник Апостолске нунцијатуре, проф. др Војислав Јелић и други јавни и културни посленици.

 

Извор: Кућа добрих вести


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015