Logo
Одштампајте ову страницу

Позив за прикупљање сведочанстава

Оцените овај чланак
(2 гласова)

franceeeeeeeБЕОГРАД - Од 16. марта до 31. маја 2018. Француски институт у Србији позива грађане Србије (свих генерација, било да живе у Србији или ван ње) да поделе своја сећања: један век дели нас од Великог рата и ослобађања Србије у јесен 1918. од стране српских, француских и трупа других земаља удружених у Источну армију, под француском врховном командом.

 

Овај период био је од пресуђујућег значаја за српску и европску историју и остаје део заједничког, али и оних личних сећања.

Уколико желите да поделите сећања на неки лични или породични тренутак који сведочи о посебним односима између Француске и Србије током Великог рата, васе сведочанство може бити размотрено и представљено од стране Француског института у Србији (објављивање на друштвеним мрежама и на сајту, једном недељно почев од јуна 2018), или интегрисано у изложбу „Наша историја, ваша сећања, сећање на ослобађање Србије од стране Источне армије, лична и породична сведочанства о цивилној и војној француско-српској солидарности“. Изложбу ће продуцирати Француски институт у Србији и биће представљена у више градова у Србији, на јесен 2018.

Носиоци пројекта су Француски институт у Србији и Амбасада Француске у Србији. Пројекат је добио подршку Мисије за обележавање стогодишњице Великог рата (Миссион ду Центенаире)

Позив за прикупљање сводочанстава (на српском)

Позив за прикупљање сводочанстава (на француском)


Своја сведочанства (текст, фотографије, лични подаци), можете доставити било директно попуњавањем формулара, било електронском поштом на адресу: Др Алекандра Мирић, архитекта-конзерватор, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 09 април 2018 13:55
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015