Кућа Добрих Вести

Login

Изложба пољских уметника

Оцените овај чланак
(2 гласова)

hobitamusБЕОГРАД - Амбасада Републике Пољске у Београду и Факултет ликовних уметности Београд организују отварање изложби пољских уметника „Wilanów Genius Loci" и „Homobotanicus" који ће се одржати 12. априла 2018. године.


У оквиру својих међународних академских активности Факултет ликовних уметности у Београду успоставио је сарадњу са Академијом лепих уметности из Варшаве (Пољска).


Ова образовна институција једна од најзначајних уметничких школа у Пољској, а захваљујући свом увек иновативном курикулуму током дугогодишњег делања, представља посебан део њене културне баштине.


Факултет ликовних уметности у Београду од четвртка 12. априла, у своја три галеријска простора, галерији ФЛУ, галерији Излози и галерији Центра за графику и визуелна истразивања Академија, угостиће студенте и професоре Департмана за графику Варшавске Академије лепих уметности.


У Галерији ФЛУ и галерији Излози заинтересована публика имаће прилике да се упозна са радовима студената друге године, насталим у оквиру пројекта Wиланów Гениус Лоци - два угла посматрања.


Wilanów Genius Loci подухват је настао као заједнички рад Одсека за теорију савремене графике и Студија за графику који води професорка Агниесзка Циеслинска, у чијој реализацији су учествовале Академија лепих уметности и Фондације „Маријуш Казана.


Галерија Центра за графику и визуелна истразивања Академија угостиће уметницу и професорку на челу Студија графике варшавске Академије, Агниесзку Циеслинску. Циклус радова „Homobotanicus" приказ је интимног имагинаријума у коме пребивају фантазмагоричне представе, метаморфиране биљке у хуманоидна бића.


Изјава уметнице: ,,Годинама, фокус мог рада је фигурација, проматрање људске фигуре и њене траснформације. У извођењу мојих графика користим се традиционалним техникама које подразумевају рад на металним плочама. Моје графике су резултат комбиновања више матрица припремљених у различитим техникама“.


Изложбе су отворене до 25. априла 2018. године.


Изложба „Wilanów Genius Loci - Два угла посматрања", Радионица 5 – фигурацијаСтуденти Департмана графике Академије ликовних уметности, Варшава, Пољска, четвртак, 12. априла 2018. год. у 19.00 сати, Галерија ФЛУ, ул. Кнез Михајлова 53, Београд.


Изложба „Homobotanicus" Агњешке Ћешљинске одржаће се у четвртак, 12. априла 2018. год. у 19.30 сати, Галерија Центра за графику, ул. Париска 16, Београд.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено среда, 11 април 2018 15:03

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија