Logo
Одштампајте ову страницу

ДОРО телефони за старије особе

Оцените овај чланак
(1 Глас)

dorooooooklklklklБЕОГРАД, 4. април 2018. -Шведска компанија ДОРО, светски лидер у категорији телефона намењених старијим особама, долази на српско тржиште са три нова модела мобилних телефона.

 

Паметни телефон Доро 8040, основни модел Доро1360 и елегантни телефон на преклоп Доро 2404. Сва три нова модела су специфична у погледудизајна и квалитета прилагођених за старије особе и особе са посебним потребама: једноставна контрола, чист и лако прилагодљив звук и интерконекција са дугметом за хитне случајеве.Телефони су опремљени постољем за пуњење, накоме власник може оставити телефон токомпуњења. Практични алати намењени старијим особама ће пуњење учинити једноставним, јер свакодневно повезивање кабла за пуњење са уређајем може бити веома напорно за особе са оштећеним видом и тактилним поремећајем.

 

“Број људи које живе сами је у порасту. У случајусмањене мобилности, мобилни телефон је веомачесто једина веза са спољним светом,“ изјавила је Jitka Fürst, представник званичног дистрибутера ДОРО уређаја.

 

Уобичајени уређаји нису осмишљени за старијекориснике, имају екране високе резолуције и малесимболе које је веома тешко читати.

 

Присутно је превише компликованих карактеристика, које јестаријим корисницима тешко да контролишу, аупутство за кориснике чак није у телефону.

 

Доро неприлагођава само ергономију и функционалност својих уређаја, већ нуди цео низ услуга, које уређај чине квалитетним асистентом када је топотребно.

 

Паметни телефон Доро 8040 биће доступан у Србији од средине априла и нуди све карактеристике напредних паметних телефона.

 

Поред тога, Доро8040 повезан је са услугом My Doro Manager ,алатом за даљински приступ уређају, којиомогућава члановима породице и блиским особама (уз дозволу власника) да додају контакте у адресар, појачају звук, локализују уређај или једноставно додају нове фотографијe.

 

Извор: Кућа добрих вести/ИКТ Билтен


Последњи пут измењено уторак, 17 април 2018 14:38
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015