Logo
Одштампајте ову страницу

Одржани Дани Београда 2018

Оцените овај чланак
(1 Глас)

danubeogradu454545БЕОГРАД - Традиционално и ове године, од 16. до 19. априла одржана је манифестација Дани Београда 2018 под слоганом „Београдски времеплов“.

 

У припреми је било много бесплатних садржаја а програм ће чинити концерти, представе, изложбе, бесплатна разгледања Београда, књижевне вечери… Многе културне установе у граду отвориће врата суграђанима и гостима Београда, међу којима су Музеј Николе Тесле, Позориште на Теразијама и Музеј афричке уметности, а улаз ће бити бесплатан.

 

Током манифестације на Тргу републике су организовани концерти, као и музичко-плесни програм у коме су наступили уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“, под диригентском палицом Војкана Борисављевића. На главном концерту, 16. априла од 17.00, наступили су као солисти: Нада Павловић, Екстра Нена, Јелена Јовичић, Бети Ђорђевић, Лео Мартин, Жељко Самарџић, Ладо Лесковар, Дејан Цукић, Душан Свилар, Жарко Данчуо, Гале Кербер, Неша Галија, Ђорђе Давид и Освајачи.

 

Учествововао је и плесни ансамбл Милана Громилића, док су глумци Ненад Стојменовић и Ивана Дудић забавили публику кратким драмским сценама.

 

Богат музички програм употпунио је и ансамбл Ренесанс који ће у Библиотеци града Београда публици приближити музику из периода владавине деспота Стефана Лазаревића, а сви љубитељи класичне музике могли су да уживају у концерту ученика музичке школе „Мокрањац“ у Установи културе „Вук Стефановић Караџић“.

 

Организован је и програм „Јавног вођења“ који подразумева туре за све заинтересоване сугађане који ће моћи да се упознају са другачијим Београдом и чују нове приче – личне, драматичне, алтернативне историје града у коме живе.

 

Планиран је био обилазак обновљеног Косанчићевог венца, историјских кућа које чувају наслеђе Београда, као и шетња Земунском тврђавом.

 

Београђани и њихови гости могли су да испрате изложбу књига Музеја града Београда, која ће их провести кроз историјат књиге, као и разноврсних изложби фотографија и стрипа.

 

За обележавање Дана џеза 30. априла планиран је концерт на Тргу републике „Даме певају џез“ Јован Маљоковић бенда уз певачице Ану Софреновић, Ирену Благојевић, Анђелку Симић и Јелену Тениз.

 

Организатор манифестације је Град Београд у сарадњи са Секретаријатом за културу града, у извршној продукцији Омладинског позоришта „Дадов“.

 

Извор: Дан у Београду/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 20 април 2018 12:59
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015