Logo
Одштампајте ову страницу

Бициклистичка тура "Мост пријатељства"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

bicikklisamyaaaaБЕОГРАД - У суботу, 28. априла у 9 часова ујутро четворо бициклиста из Турске и Србије полазе на бициклистичку туру од Стамбол капије у Београду до Београдске капије у Истамбулу.

 

Повод за ову симболичну акцију пријатељства је предстојећа посета председника Републике Србије Александра Вучића Републици Турској предвиђена за 7. мај ове године.

 

Поменути гест ентузијаста бициклизма биће још једна потврда изванредних односа између Србије и Турске који се овога пута целом свету представљају и на пољу спортске сарадње. Чланови бициклистичке четворке су: Оузхан Ермиш (Оğузхан Ермиş) и Мухамед Али Ууз (Мухаммед Али Уğуз) из Турске и Милица Ракић и Александар Мијатовић из Србије.

У суботу ујутро, испред Стамбол капије на Калемегдану, њих ће, поред бројних Београђана, испратити и амбасадор Републике Турске у Републици Србији Танжу Билгич.


Спонзори овог својеврсног моста пријатељства између две престонице, што ће и писати на дресовима које ће бициклисти за ову прилику обући, су истамбулска општина Фатих и фабрика бицикала Салкано (Салцано) из Турске. Турски произвођач бицикала Салкано већ два пута је био спонзор турских репрезентативаца у бициклизму на Олимпијадама 2012. и 2016. године.



Станице и раздаљине на њиховом путу су следеће:

1. Београд-Сребрно језеро 124км 28. април (датум поласка)

2. Сребрно језеро-Зајечар 160км 29. април

3. Зајечар-Пирот 110км 30. април

4. Пирот-Софија 95км 1. мај

5. Софија-Пазарџик 133км 3. мај

6. Пазарџик-Хасково 120км 3. мај

7. Хасково-Едирне 115км 4. мај

8. Едирне-Чорлу 140км 5. мај

9. Чорлу-Истамбул 110км 6. мај – 7. мај

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 27 април 2018 23:04
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015