Logo
Одштампајте ову страницу

Млади без родитељског старања представљени послодавцима из Београда

Оцените овај чланак
(1 Глас)

PredstaviteseeseeeБЕОГРАД - Млади без родитељског старања представили су се протекле седмице потенцијалним послодавцима у Привредној комори Србије.

 

У оквиру скупа „Представи сВе“ и у сарадњи са хуманитарном организацијом СОС Дечија села Србија, представници привредног сектора упознали су се са кандидатима и сазнали све о субвенцијама и значају запошљавања младих из ове категорије.

 

„Представи сВе“ део је пројекта „Буди свој“ који за циљ има да помогне младима без родитељског старања да лакше пронађу први посао. Спроводе га фондација "Укључи се" у стратешком партнерству са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и уз подршку Министарства омладине и спорта.

 

„Скупу су претходиле целодневне радионице на којима су се млади вежбали како да напишу радну биографију и представе своје вештине у најбољем светлу. На догађају су демонстрирали све што су научили. Добили су сјајну прилику да одмах лично разговарају са потенцијалним послодавцима, и лакше стигну до првог запослења, рекла је Милена Јакшић, из Фондације „Укључи се“.

„Организација СОС Дечија села Србија, која брине о деци без родитељског старања, младим људим и породицама у ризику, 2016. године започела је пројекат „Јаки млади“. У оквиру њега отворен је Каријерни центар у Београду, са циљем да се повећа запошљивост младих од 16 до 30 година који су одрастали у домовима, хранитељским породицама и породицама у ризику. Поред припрема за разговор за посао, различитих обука, пракси у компанијама, субвенција за покретање сопственог бизниса, наша организација пружа и психо-социјалну подршку овим младима, која је јако важна због њиховог оснаживања. Драго ми је што су они данас добили још једну прилику да се сусретну са послодавцима и представе себе“, рекла је Катарина Крстајић, саветница за односе са јавношћу у организацији СОС Дечија села Србија.

 

„Код субвенција послодавцима за запошљавање лица из категорије теже запошљивих посебно имају предност поред осталих теже запошљивих по НАПЗ-у и лица до 30 година који су имали или имају статус детета без родитељског старања. Код субвенција за самозапошљавање незапосленим лицима за отпочињање обављања сопствене делатности приликом бодовања дају се додатни бодови за категорије теже запошљивим категоријама лица где спадају и деце која су имала или имају статус детета без родитељског старања,” рекао је из Срђан Андријанић, саветник за запошљавање ОСИ у Националној служби за запошљавање Београд.

 

Непосредно пре Београда, „Представи сВе“ одржан је у Нишу, Новом Саду, Ваљеву и Ћуприји.

 

Додатне информације о Пројекту и могућностима прикључивања и подршке младима без родитељског старања можете пронаћи OВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено недеља, 10 јун 2018 21:59
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015