Кућа Добрих Вести

Login

Прелетима до првака Eвропе

Оцените овај чланак
(2 гласова)

montenegreeeeeeБЕОГРАД - Репрезентација Србије у параглајдингу започела је серију од десет такмичарских дана на 15. Европском првенству у Монталегреу у Португалу.

 

За европско злато ће се борити појединачно и екипно представници Србије у саставу: Владимир Бачанин из Параглајдинг клуба „АИР 037“ из Крушевца, Срђан Ристановић из Спортског клуба „Даст девил“ из Београда, Предраг Нешковић из Параглајдинг клуба „Пегаз“ из Ивањице, Срђан Кесић из Аеро клуба „Нови Сад“ и Жељко Овука из Клуба слободног летења и бициклизма „Арес“ из Београда.

 

                          nevoigranica                

Организатор национални ваздухопловни савез Португала угостиће на полетиштима на северу земље 150 такмичара – пилота параглајдера из укупно 28 европских земаља. Јака конкуренција и велики број такмичара, међу којима су и тренутно први рангирани на светској ранг листи Лук Армант и Хонорин Хамард из Француске, као и Торстен Сигел из Немачке, учиниће ово еврропско првенство неизвесним и интересантним до самог краја, а прилику да бране титулу из 2016. године имаће Хонорин Хамард из Француске и екипно репрезентација Француске.

 

Такмичење је званично почело 16. јула када је одржана регистрација такмичара и церемонија отварања. Јучерашњи дан је био предвиђен за тренинг и упознавање са тереном, док са данашњим даном па све до 28. јула следе такмичарски дани у оквиру којих ће свакодневно бити постављани задаци и реализовани прелети у складу са њима.

 

Наступ наше репрезентације на овом Европском првенсту Ваздухопловни савез Србије је омогућио, као и увек, уз велику подршку Спортског савеза Србије и Министарства омладине и спорта.

                          otvaranje

Ове године наши спортисти су гости и учесници Европског првенства, а већ за две године, у јулу месецу 2020. године Србија ће се наћи поред улоге учесника и у улози домаћина. Наиме, Ваздухопловни савез Србије је добио организацију 16. Европског првенства у параглајдингу у дисциплини прелет, па ће се у граду Нишу следећег пута окупити врхунски спортисти европског параглајдинга.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 21 јул 2018 00:04

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија