Logo
Одштампајте ову страницу

Идеална подршка одрастању девојчица

Оцените овај чланак
(1 Глас)

decasuncaniddkfdkfБЕОГРАД - Од малих ногу, девојчице учимо да кроз живот корачају са грациозношћу какву поседује балерина, изграде снагу такмичара, буду издржљиве, а опет флексибилне попут гимнастичара на греди. То је најбољи начин да науче да „пливају“ кроз бројне изазове које живот носи.

 

Ипак, такво пливање може постати и право уживање ако знамо прави начин да се носимо са тим. Потребно је доста времена да би се оваква врста самопоуздања истренирала, али управо зато су ту тимски спортови који, уз родитељску бригу, доприносе физичком и психичком развоју детета.

 

Један од таквих спортова је и синхроно пливање, у ком девојчице већ од најмлађег узраста (3 године) стичу не само физичку спремност и развијају тимски дух, истрајност, организованост и креативност.

 

Овај доминантно женски олимпијски спорт изузетно је изазован јер представља комбинацију неколико спортских, а опет елегантних дисциплина. Елементи пливања, гимнастике и плеса стапају се у јединствени вид уметности којој тренери Клуба синхроног пливања „Нови Београд“ уче девојчице.

 

Синхронизовани пливачи такмиче се у тимовима од осам, па овај плес под водом као да је створио израз „под конац“, каква игра мора бити у свакој секунди.

 

Пошто је „тим јак колико његова најслабија карика“, јасно је да овај уметнички концепт тражи прецизност и савршенство какво се постиже упорношћу и напорним тренинзима, али и поверењем у сапливаче. Правила која налажу да се дно базена не додирује и да очи под водом буду отворене само су неке од отежавајућих околности са којима се подводне балерине сусрећу. Осећај одговорности током наступа у сваком моменту тера играча да наступи најбоље што може.

                                       giyela

Припреме у августу

 

Управо из тога разлога, КСП Нови Београд организује и Сyнцхро камп, где се током 10 дана девојчице у потпуности посвећују тренирању и припреми за наредну такмичарску сезону. Ове године припреме ће бити организоване од 17-27. августа у Бечеју, а могу се пријавити све зантересоване девојчице, без обзира на досадашње пливачко искуство или клуб у ком тренирају.

 

Кореографија, чији покрети активирају сваки мишић, ствара идеалну телесну фигуру која помаже врхунским перформансама. Синхроно пливање је један од најбољих начина да се спречи деформитет кичме, и одржи оптимална телесна маса којој сви тежимо у времену у ком је, услед брзог темпа живота конзумација брзе хране практично свакодневна.

 

Такмичење у тиму додатно развија осећај припадости који деци током одрастања помаже у сналажењу, комуникацији и сарадњи са људима. Врлине које остају за цео живот огледају се у дисциплини, посвећености и организованости, односно свему ономе чему плес, као саставни део синхроног пливања, учи. Ово је можда и најквалитетнија свеобухватна спортска дисциплина коју одликује комбинација снаге спортисте и женствености плесног покрета.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 21 јул 2018 22:05
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015