Logo
Одштампајте ову страницу

Бесплатан курс Јаве за средњошколце у београдском Стартит Центру

Оцените овај чланак
(3 гласова)

javakursssss454545Током фебруара и марта у Стартит Центру Београд ће бити одржан бесплатан курс програмирања у Јава програмском језику намењен средњошколцима.

 

Јава је један од најпопуларнијих програмских језика који данас има велику примену у креирању апликација за Андроид мобилну платформу. Спада у групу виших, објектно-оријентисаних програмских језика. Оно што Јаву издваја од осталих програмских језика је то што се једном компајлиран код може покренути на свим платформама које подржавају Јаву.

 

Шта је потребно за похађање курса?

 

   Лаптоп, за рад током курса

   Редовно похађање часова

   Ентузијазам и жеља за учењем

   Редовно завршавање задатака за вежбу

   Депозит у износу од 1000 динара*

 

Депозити су део стандардне праксе којом осигуравамо да ћемо места и садржаје пружати оним учесницима које то заиста занима и њихов повратак осигуран је уговором. У случају кршења договора о редовности и посвећености депозит неће бити враћен већ ће у име полазника бити уплаћен у добротворне сврхе.

 

Програм курса обухвата следеће области

 

       Логика програмирања

       Синтакса Јава програмског језика

       Алгоритми

           Условне наредбе

           Петље (циклуси)

           Методе

       Концепт објектно оријентисаног програмирања

           Класе

           Објекти

           Атрибути

           Конструктори

       Структуре

           Низови

           Матрице

           Листе

       Напредније Јава функционалности

 

За учешће на курсу није потребно преџнање, а селекција пријављених ће се вршити на основу мотивације за похађање курса. Курс ће бити одржан од 24. фебруара до 16. марта, суботом или недељом у трајању од 3 и по сата са паузом.

 

Предавачи

 

Милена Петровић и Душан Радивојевић су студенти Факултета организационих наука, и за програмирање су се заинтересовали још на почетку средње школе, а на факултету додатно раде на усавршавању и напредовању кроз учешће на различитим курсевима и пројектима. Своје знање и страст према учењу имали су прилике да поделе са другима у оквиру пројекта ‚‚Студенти студентима” на ком су били предавачи. Жеља им је да што више људи заинтересују за програмирање, а само учење нових програмских језика учине лакшим и занимљивијим.

 

Пријаве

 

Похађање курса је бесплатно, а пријаве се налазе на следећем линку и отворене су до 15. фебруара.

 

Након завршене селекције полазници ће бити обавештени е-маилом о следећим корацима и добити упутство за инсталирање софтвера најкасније до 21. фебруара.


Последњи пут измењено четвртак, 31 јануар 2019 12:32
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015