Logo
Одштампајте ову страницу

Србија домаћин конференције о континуираном учењу

Оцените овај чланак
(4 гласова)

uvodnaБЕОГРАД - Српски огранак најмасовније организације студената у свету AIESEC организоваће у Београду бесплатну једнодневну конференцију за 450 домаћих и 250 страних студената, под именом "Lead by learning", са предавањима о континуираном учењу, која ће се одржати 18. фебруара 2013. године.

AIESEC Србија је у саопштењу достављеном "Кући добрих вести" указао да се "Lead by learning" организује у оквиру интернационалног пројекта Самит глобалних лидера (Global Leaders' Sammit), који окупља председнике AIESEC-а из свих 113 земаља у којима ова студентска организација постоји.

logo

 

Научи за посао или научи посао?

 

Вечна дилема младих људи у нашој земљи је да ли је учење прави пут до посла? Млади све више верују у принцип: "Заврши факултет и имаш загарантован посао". Да би радник у данашњем времену био способан да одрађује своја задужења потребно је да познаје поред суштине свог посла и светски прихваћен страни језик - Енглески, као и језик који се брзо приближава првом месту – језик рачунара, истичу у АIESEC-у Србија.

Једна од тежњи модерног друштва јесте раст и стална потреба за усавршавањем кадрова. Послодавци запошљавају раднике који су посвећени сталном развоју својих вештина и знања јер тиме директно доприносе и развоју самог пословања.

Тврди се да један просечан примерак дневних новина садржи већу количину инфомације него што је један просечан човек у 17. веку могао да чује током целог живота. Због свих информација које брзо протичу, људи морају да се константно усавршавају да би имали предност приликом запошљавања. Приликом усавршавања људи користе разне технике, а најпопуларнији је концепт континуираног учења.

 

Концепт континуираног учења

 

Концепт континуираног учења представља учење у свим фазама живота, не само током школовања. Сваки пут када научите да скувате нову врсту кафе, или припремите неко ново јело па чак и истражите пут до неког места где никада нисте били, ви учите. Ово доба захтева да користимо своје потенцијале и надограђујемо своје знање у професијама. Потребно је да развијамо своје стручне способности током целог живота како бисмо поред искуства одржавали и ниво упућености у трендове и популарне технике рада на потребном нивоу.

Модерни начини учења подразумевају не само формално образовање односно средње школе и факултете већ и похађање најразличитијих семинара, конференција, скупова стручњака из одрађане области. Неретко знања циркулишу и онлајн (online), кроз друштвене мреже, блогове и едукативне сајтове, наводи AIESEC Србија.

 

AIESEC у Србији организује међународну конференцију

 

AIESEC у Србији је препознао ово као тему коју треба покренути у нашем региону, па ће из тог разлога и организовати ову међународну конференцију, идуће године у фебруару.

AIESEC је међународна платформа која омогућава младим људима да открију и развију сопствене потенцијале. Присуством на више од 2.400 универзитета у 113 земаља, са преко 84.000 чланова, AIESEC је препознат од стране Уједињених Нација као највећа организација на свету вођена од стране студената.

Све даље информације о конференцији и пријави учесника можете сазнати на интернет страници gls2013.org.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 21 октобар 2012 15:18
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Најновије од Агнеза Трпковски

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015