Logo
Одштампајте ову страницу

Математичка мапа Србије – конкурс

Оцените овај чланак
(1 Глас)

M3edfdfdfdfЦентар за промоцију науке расписује конкурс којим се позивају наставници, професори, учитељи и сви посвећени образовању и популаризацији науке на територији Републике Србије, који желе јавности да представе интересантне математичке методе, појмове или догађаје са својих часова.

 

Центар за промоцију науке заједно са Математичким институтом Српске академије наука и уметности традиционално организује националну научнопопуларну манифестацију „Мај месец математике“, осму годину заредом.

 

Ове године, ЦПН расписује конкурс којим се позивају наставници, професори, учитељи и сви посвећени образовању и популаризацији науке на територији Републике Србије, који имају добру праксу у својој настави и који кроз неформално образовање желе јавности да представе интересантне математичке методе, појмове или догађаје са својих часова. Било да су у питању интерактивне радионице, математичке игре, научнопопуларна предавања, или потпуно нова идеја којима би овог маја била промовисана математика – сви заинтересовани су позвани да се јаве на конкурс који ће нам помоћи да направимо математичку мапу Србије.

 

Конкурс траје до 25. марта, до 18 часова.

 

Комисија Центра за промоцију науке одабраће пет најбољих програма као примере успешних пракси. Тај избор биће заснован на три критеријума квалитета: план имплементације, иновативност предлога и прилагођеност циљној групи. Ових пет предлога, односно пет наставника и професора, заједно са тимом Центра за промоцију науке, радиће на креирању видео-базе примера добре праксе. Током манифестације Мај месец математике јавност ће имати прилику да види и упозна се са овим примерима добре праксе, а након манифестације програм ће наставити путовање по Научним клубовима широм Србије.

 

Тај избор ће бити заснован на три критеријума квалитета: план имплементације, иновативност предлога и прилагођеност циљној групи. Ових пет предлога, односно пет наставника и професора, заједно ће са тимом Центра за промоцију науке радити на креирању видео-базе примера добре праксе. Током манифестације Мај месец математике јавност ће имати прилику да види и упозна се са овим примерима добре праксе, а након манифестације програм ће наставити путовање по Научним клубовима широм Србије.

 

Тема овогодишње манифестације М3 су математика и географија - овог маја путујемо око света приказујући њихово ново лице. Природна последица оваквог концепта је децентрализација дешавања и ширење програма кроз игру, интеракцију и креативност на сваки кутак наше земље. Након затварања пријава, тим Центра за промоцију науке креираће мапу Србије, где ћемо се сви заједно наћи под једном капом као актери манифестације – Мај месец математике!

 

Истражите више о конкурсу OВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено уторак, 05 март 2019 13:34
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015