Кућа Добрих Вести

Login

Из угла младих лекара: Како о(п)стати у Србији?

Оцените овај чланак
(1 Глас)

lekariiirriri43434343На Медицинском факултету, Институт за патологију, у Београду, 26. марта са почетком у 16 часова биће одржана трибина „Из угла младих: Како о(п)стати у Србији?

 

Трибину организације Студентски парламент и фондација „Заједно за младе - проф. др Даница Грујичић“ на тему будућности младих лекара у Србији.

 

Последњих година, а данас можда више него икада, говори се о миграцијама које погађају српско здравство. У земље Западне Европе одлазе искусни специјалисти, али не заостају ни млади лекари који се за свој одлазак припремају још током студија. Говори се о бољим платама, бољим условима рада, угледу који лекарска професија ужива у иностранству. Ипак, шта су конкретни разлози за одлазак младих лекара можемо само да нагађамо, знајући да се о овом проблему најређе изјашњавају студенти медицине.

 

Трибина је замишљена као дијалог између публике, говорника и модератора. Да ли учите неки страни језик? Шта вас мотивише да размишљате о одласку? Шта вас задржава да останете? Какве су промене потребне како бисмо зауставили емиграцију младих лекара?

 

Како о(п)стати у Србији?

 

Очекујемо вас у великом амфитеатру Института за патологију (Др Суботића 1), у уторак, 26.03.2019. у 16 часова. Придружите нам се да разговарамо и отворимо што више тема!

 

Говорници:

 

Проф. др Даница Грујичић – шеф Катедре Хирургије и анестезиологије МФУБ

Др Анђела Ивезић – члан Управног одбора фондације

Катарина Поповић – председница Студентског парламента МФУБ

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 17 март 2019 21:34

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија