Logo
Одштампајте ову страницу

Плаћена радна пракса у 18 земаља ЕУ

Оцените овај чланак
(1 Глас)

praticsepinereresererererПрограм Pioneers into Practice нуди плаћену радну праксу у једној од 18 земаља Европске уније а пријаве су отворене до 11. априла 2019. године.

 

Програм Pioneers into Practice је међународни програм професионалног развоја, намењен људима који су професионално ангажовани или имају активности или интересовања у областима заштите животне средине, одрживог развоја, борбе против климатских промена и развоја зелене економије.

 

Програм нуди иновативну комбинацију учења путем интернета, радионица, групних пројеката и плаћених пракси. Током програма ћете стећи вештине и знање које ће вам помоћи да креирате стварне и трајне промене.

 

Ова година, је за програм Pioneers into Practice, највећа до сада. У Програму учествује 19 европских држава и тражи се преко 200 експерата за радне праксе у неколико стотина организација домаћина.

 

Програм траје од маја до новембра a можете се пријавити ОВДЕ.

 

Након периода селекције, који се завршава крајем априла, одабрани учесници Програма ће имати прилику да се упознају са иновативним методологијама, које се користе у оквиру Програма.

 

Програм се састоји из следећих целина:

 

Оnline trening - прва половина маја

Уводна радионица – 20. и 21. мај 2019. у Београду

 

Период тимског рада на конкретним изазовима, које предлажу организације у Србији (тзв. цхалленге оњнерс) - друга половина маја и летњи месеци. Током овог периода, тимовима на располагању стоји тим ментора који им могу помоћи у раду.

 

Реализација професионалних пракси - септембар и октобар. Полазници програма се самостално договарају са организацијом домаћином око тачних датума боравка.

 

Боравак је трајања од 4 до 6 недеља.

 

Завршна радионица - 13. и 14. новембар 2019. у Београду - Представљање пројеката, искустава и утисака учесника програма. Дружење са широм заједницом укљученом у активности око Climate KIC Srbija.

 

 

Државе и региони који учествују у овогодишњем програму, које имају отворене позиве за програм и у којима се налазе организације домаћини (хост организатионс) су: Бугарска, Естонија, Финска, Грчка, Хрватска, Холандија, Италија, Кипар, Летонија, Мађарска, Малта, Немачка, Пољска, Португалија, Румунија, Словенија, Србија, Шпанија, Велика Британија.

 

Које критеријуме треба да испуњавам као учесник Програма?

Живиш у једној од земаља учесница програма

Дипломирао/дипломирала си на факултету

Имаш барем две године радног или волонтерског искуства у организацијама активним у областима заштите животне средине, климатских промена, одрживог развоја, климатског активизма

Посвећена си борби против климатских промена и заштити животне средине; и учесник си заједнице истомишљеника који теже да креирају позитивне промене у вези са климатским променама и заштитом животне средине.

У могућности си да учествујеш у свим аспектима и активностима програма (он-лине тренинг, радионице, стручна пракса у иностранству, групни рад).

Знаш и служиш се енглеским језиком

У претходне три године ниси учествовао(ла) на Програму

Отворен(а) си за нове идеје, желиш да учиш, делиш знање и уживаш у новом искуству

 

У ЕУ се Програм реализује већ 10 година, и у њему је учествовало преко 1500 професионалаца из разних области.

 

Програм се у Србији реализује претходне две године. У Програму је до сада учествовало тридесетак професионалаца који имају професионалне ангажмане у организацијама попут факултета, института, градских управа, приватног сектора, јавно-комуналних предузећа, организација цивилног друштва.

 

Програм је креиран са намером да већ искусним професионалцима пружи могућности даљег професионалног усавршавања.

 

Програм Pioneers into Practice, подржава различитости и охрабрује учеснике да се пријаве, без обзира на године.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 27 март 2019 14:50
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015