Logo
Одштампајте ову страницу

Лепе ствари се ипак дешавају

Оцените овај чланак
(4 гласова)

ekoоооооо8989У склопу удружења „ImpactEco“ од недавно је покренут пројекат за наше најмлађе „Cool kids for Eco beats“.

 

Пројекат је намењен нашим школарцима који ће слушати и дискутовати о разним темама екологије и тежити да нашу планету учине бољом како за своју, тако и за наредне генерације.

 

Пројекат почиње са реализацијом већ прве недеље априла и трајаће до средине маја и обухватиће више од 800 младих из средњих и основних школа. У првом делу реализације пројекта обухватиће се школе из Београда, док се реализација другог дела пројекта очекује и у осталим градовима широм наше земље.

 

Такође, оно што овај пројекат издваја од других јесте то што ће едукације држати студенти еколошких факултета или заљубљеници у екологију који су прошли процес селекције и показали изузетне компетенције и велики дар и љубав према овој области. Има ли шта лепше и боље од младих генерација које удружено корачају путем успеха и своје окружење чине бољим и здравијим местом за живот?!

 

Кроз пројекат обрађиваће се најрелевантније теме ове области, од обновљивих извора енергије, преко угрожених биљних и животињских врста, загађеног ваздуха, штетности пластике и многих других...Ђаци ће имати прилику да се упознају са овим темама, уче и дискутују о њима и осмишљавају акционе кораке за решавање еколошких проблема. Неке од београдских школа су препознале круцијалност и релевантост овог пројекта и већ од овог месеца омогућиће својим ђацима додатну вредност у току школовања у овој области, као што то раде најквалитетније и најкомпетентније школе широм света.

 

Такође, предузеће Градска чистоћа подржало је овај пројекат и као једна од друштвено најодговорнијих компанија донираће контејнере за све школе учеснице на пројекту „Cool kids for Eco beats“.

 

„ImpactEco“ је удружење које се бави одрживим развојем животне средине и подстиче свест грађана о еколошком значају. Удружење „ImpactEco“ окупља људе који су свесни значаја екологије и желе да раде на решавању конкретних проблема својих локалних заједница.

 

Мисија „ImpactEco“ је активан допринос заједници кроз друштвено корисне активности. Ми подижемо свест људи о значају заштите животне средине, али и подстичемо еколошке иницијативе кроз едукације, акције чишћења и дугорочне пројекте, чиме нашу земљу и свет чинимо бољим и здравијим местом за живот.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 03 април 2019 14:27
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015