Logo
Одштампајте ову страницу

Наградни конкурс за најбоље студентске радове о евроинтеграцији

Оцените овај чланак
(1 Глас)

studentiradovikonkusr3434344Министарство за европске интеграције Владе Републике Србије расписало је 5. априла наградни конкурс за избор најбољих индивидуалних студентских радова о европској интеграцији и процесу приступања наше земље Европској унији.

 

Циљ овог наградног конкурса је да непосредно укључи младе академске грађане у отворену аргументовану дебату о битним аспектима приступног процеса и чланства Републике Србије у Европској унији.

 

Радови би требало да одговоре на једно од пет питања:

 

1. Који све изазови и фактори утичу на приступни процес Србије?

2. На који начин процес европске интеграције креира и подупире реформске потенцијале Србије?

3. Шта чини привлачним европску идеју, европски интеграциони пројекат, друштвени и вредносни модел ЕУ?

4. Какве предрасуде о европској интеграцији Србије постоје и на који начин би могле да буду превазиђене?

5. Каквој реформисаној Европској унији реформисана Србија треба да приступи?

 

Комисија састављена од професора Универзитета у Београду процењиваће квалитет пристиглих радова, а за ауторе три најбоља предвиђени су хонорари у износу од 85.000, 55.000 и 35.000 динара. Поред три најбоље рангирана и радови који испуне критеријуме, биће објављени у електронском зборнику студентских радова.

 

Конкурс је отворен за студенте програма основних академских студија и програма мастер академских студија свих универзитета у Републици Србији.

 

Рок за слање радова је 31. мај 2019. године, а све информације о конкурсу можете да пронађете на званичној интернет презентацији Министарства за европске интеграције (www.mei.gov.rs) или да затражите додатне информације на е – адреси: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Извор: Euroaktiv/Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено субота, 06 април 2019 13:53
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015