Logo
Одштампајте ову страницу

Београд домаћин 700 младих људи из европских градова

Оцените овај чланак
(1 Глас)

rotarakkakakktktkДомаћин овогодишњег EUCO,, највеће конференције Ротаракт клубова у Европи, од 1. до 5. маја биће Београд. Ова петодневна конференција окупиће младе људе из целе Европе, који имају жељу да учествују у међународним и хуманитарним пројектима као и у глобалним напорима да се обезбеди мир и разумевање у свету.

 

EUCO, се сваке године одржава у другој метрополи, а домаћи тим ће ову прилику искористити да угости преко 700 младих људи и да их кроз разнолик садржај упозна са српском културом, историјом, начином пословања и животним стилом.

 

Ротаракт је организација младих људи на светском нивоу која се бави организацијом великог броја догађаја са циљем да се донирају средства одабраној институцији. Фокусирани су на развој младих као лидера у својим заједницама.

 

Једна од активности у оквиру EUCO биће сада већ традиционална Хуманитарна модна ревија у организацији Ротаракт клубова. На гала вечери у BelExpo Центру 4. маја биће приказане хаљине домаћих познатих креатора који су своје креације донирали: Тијана Жунић, Будислава Кековић, Ана Васиљевић Челар, Нина Карлаварис, Кристина Мијачевић, Lavani couture, Bjanka design, J&M unique design, Amo Lusso, Atelier Mia Kostov, Igor Jagych, Милица Иванковић, Ria couture, Sognare by Sandra Babackova, Кристина Симић, Александра Јевтић, Rina atelier, Modni studio Kjara

 

Током боравка у престоници тим од 150 Ротарактовца ће заједно чистити обалу код Старог сајмишта, и тиме на још један начин допринети нашем граду.

 

Сав прикупљен новац биће уплаћен пројекту „Породице које систем не види“.

 

Важност организације оваквог догађаја у Београду заправо представља јединствену прилику да се наш град и земља прикажу у правом светлу, а онда и размене искуства и планови о наредним хуманитарним активностима на европском нивоу.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 28 април 2019 21:38
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015