Logo
Одштампајте ову страницу

Продужен конкурс за бизнис идеје младих

Оцените овај чланак
(0 гласова)

biznismladihБЕОГРАД - Конкурс за бизнис идеје младих, који је расписан 25. септембра у оквиру програма „Бизнис идеје младих Србије, продужен је до 3. новембра, објављено је данас на сајту Националне службе за запошљавање (НСЗ) .

На конкурс је до сада стигло више од сто пријава, али су организатори одлучили да подрже још више младих људи у покретању сопственог бизниса.

Конкурс је намењен младима узраста до 35 година, са пребивалиштем на територији градова и општина: Ниш, Мерошина, Дољевац, Гаџин Хан, Лесковац, Нови Сад, Беочин, Сремски Карловци, Темерин, Горњи Милановац, Чачак, Краљево, Врњачка Бања, Рашка, Суботица, Сомбор и Кањижа.

Ови градови и општине чланови су међуопштинских партнерстава предвођених Нишем, Новим Садом, Краљевом и Суботицом, формираних уз подршку USAID пројекта одрживог локалног развоја током 2011. године.

Обука младих за покретање сопственог бизниса

 Пријавом на конкурс, млади добијају могућност да прођу низ тренинга који ће им помоћи да унапреде своје бизнис идеје и развију их у бизнис планове, који ће у фебруару 2013. године бити разматрани за кредитирање у оквиру „Суперстеп" кредитне линије Ерсте банке намењене младима који започињу сопствени посао. За младе који успешно прођу све тренинге и оснују сопствени бизнис биће обезбеђене и додатне обуке из различитих области пословања као и бизнис менторство у трајању од годину дана. 

Неда Станковић, координаторка програма “Бизнис младих Србије”, из Смарт колектива, изјавила је да је циљ овог конкурса да свима онима који размишљају о покретању посла и мисле да имају добру идеју омогуће да ту идеју преиспитају и избрусе, и да науче шта је све потребно за вођење бизниса. Такође, додала је она, "да им помогнемо да развију добре бизнис планове и омогућимо почетна средства. За оне најбоље и најупорније који оснују предузећа - подршка се наставља кроз пренос искустава бизнис ментора, који ће са њима радити током годину дана, и знања које ће добијати кроз бизнис тренинге. Таква свеобухватна подршка даје сјајне резултате и очекујемо да око 70 одсто предузећа младих људи која оснујемо и подржимо на овај начин опстане на тржишту и након најкритичније три године пословања", изјавила је Станковић.

Млади заинтересовани за овакву врсту подршке могу да се пријаве на конкурс попуњавањем формулара на сајту http://www.biznismladihsrbije.org до 3. новембра 2012.

 

Бизнис младих Србије

 Бизнис младих Србије” је свеобухватни програм подршке за економско оснаживање младих који има за циљ да путем развоја предузетништва и радних пракси помогне младим људима да остваре економски напредак и започну сопствени посао.

Покренут је као партнерска иницијатива Смарт колектива, Ерсте Банке  и Националне службе за запошљавање, уз финансијску подршку USAID Пројекта одрживог локалног развоја и Министарства омладине и спорта .

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 30 октобар 2012 18:40
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015