Logo
Одштампајте ову страницу

Прилика за младе да дођу до првог запослења

Оцените овај чланак
(1 Глас)

OrrrrrrКонференција "Оригинални разговори" на којој ће више од 250 младих имати прилику да се упозна са процесом интервјуа за посао или нађе прво запослење биће одржана 24. фебруара, трећу годину за редом, у Crowne Plazi у Београду.

 

На овогодишњој конференцији, коју организују магазин Оригинал и Фондација Новак Ђоковић, разговоре са младима водиће ХР менаџери из више од 45 компанија. Сваки пријављени кандидат добиће прилику да разговара са представником оне компаније за чију делатност је заинтересован. Пријаве су отворене на сајту originalnimagazin.com и трајаће до попуњавања места.

 

Симулације разговора за посао намењене су младим људима између 22 и 33 година, студентима завршних и мастер студија и онима који се припремају за почетак пословне каријере.

 

У оквиру огласа за тражену позицију, свака компанија ће нагласити за којим пословним профилима има потребу и шта од квалификација је потребно да испуњава кандидат. Симулација интервјуа састојаће се из стручне анализе наступа учесника, препоруке за унапређење комуникационих и презентационих вештина на интервјуима за посао, а сви учесници ће ући и у базу кандидата за запослење.

 

„Осим већег броја компанија које ће се ове године наћи на конференцији, за студенте из унутрашњости Србије уведена и могућност интервјуисања путем Скајпа који постаје све чешћи облик интервјуисања кандидата од стране послодаваца“, саопштено је из Фондације Новак Ђоковић.

 

Поред панел дискусија и предавања стручњака са богатим искуством, који су резервисани за преподневни програм, међу новитетима овогодишњих "Оригиналних разговора" биће и додатни паралелни садржаји током целог дана трајања конференције. У „Еџпериенце зони“ сви присутни ће имати могућност да вежбају концентрацију, опуштање и медитацију која ће им олакшати будући разговор за посао. Савете како се обући за пословне разговоре и састанке, литературу која им може помоћи у процесу припреме за интервјуе за посао и још много других ствари које ће им олакшати прве дане пословне каријере, моћи ће да добију у „Едукативној зони“. Сви заинтересовани за јутарњи програм могу се пријавити ОВДЕ.

 

Партнери овогодишње конференције су Новак Ђоковић Фондација, Direct Media, Вода Вода, СББ, Crowne Plaza Београд и Glam Up, који ће такође бити укључени и у симулације разговора за посао. Међу осталим компанијама чији ће ХР менаџери интервјуисати пријављене кандидате су и Ringier Axel Springer, New Media Team, Adecco, Air Serbia, Atlantic Grupa, Atria Group, Coca-Cola HBC Srbija, Consulteer, Continental, Delhaize Serbia, Deloitte, Delta Holding DOO, eFront, Електромонтажа Краљево, Енергопројект Хидроинжињеринг а.д., Enetel Solutions, Ernst & Young, Generali Osiguranje Srbija, Hemofarm AD, Henkel Srbija d.o.o., Hilton Beograd, Holycode, IKEA, JYSK, L’Oréal Balkan, Manpower Group, MediGroup, Nelt Grupa, NIS, Nordeus, PharmaSwiss, Roaming Group, Sitel, Tarkett, Telenor d.o.o., Transfera, Unicef, Vip mobile.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 05 фебруар 2020 18:33
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015