Кућа Добрих Вести

Login

Како од идеје направити успешан посао?

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ASKИмаш идеју за покретање посла и иновације, али ти је потребан стручни савет и подршка? Како од идеје направити успешан посао и кроз какав процес сваки предузетник на путу ка успеху мора да прође? Одговоре на ова питања и ове године нуди Академија омладинског предузетништва, пројекат заснован на обучавању младих са циљем развијања предузетничких идеја, а који се другу годину за редом реализује под покровитељством организације Асоцијација за афирмацију културе.

 

Академија је конципирана тако да 10 тимова учесника, младих од 18 до 30 година, пролази кроз четворомесечни интензивни програм, који ће им омогућити да развију своју почетничку предузетничку идеју, од ње направе бизнис план, припреме пословне предлоге за њену имплементацију и представе је стручном жирију.

 

Тимове најпре очекује петодневна стручна припрема, такозвани Акцелератор, где ће учесници проћи кроз интензиван програм обуке састављен од предавања, радионица, разговора са менторима и “спеед датинг” вежби са потенцијалним инвеститорима.

 

У другој фази, биће организована серија вебинара који ће учеснике детаљније упознати са релевантним предузетничким темама, док ће на Мастер семинару у октобру, одабрани тимови продубити стечена знања и уз менторску подршку развити своје бизнис планове. Предавачи и ментори Академије су професионалци који су ту да својим искуством, усмеравањем и вођењем тимова, помогну учесницима у развоју идеја и бизнис планова, кроз све фазе пројекта.

 

Биће одабрано пет најбољих тимова, који ће на завршном догађају у децембру, представити своје идеје стручном жирију и потенцијалним инвеститорима, како би привукли њихово интересовање за инвестирање у њихов пословни предлог, али и како би добили корисне савете од реномираних стручњака у различитима областима пословања.

 

Програм је организован ради остваривања дугорочног утицаја, охрабривањем младих људи да постану предузетници и давањем корисних савета и смерница које употпуњују њихове бизнис идеје.

 

Конкурс је отворен до 30 августа 2020. године, а сви заинтересовани могу се пријавити на сајту www.akademijapreduzetnistva.rs.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 06 август 2020 18:04

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија