Logo
Одштампајте ову страницу

ЈУБИЛАРНИ 15: “Београдски дани инжењера – EBEC Београд 2022”

Оцените овај чланак
(3 гласова)

ebec“Београдски дани инжењера – EBEC Београд”, у организацији Удружења студената технике Европе – Београд одржаће се од 24. до 27. марта.

 

Пројекат “Београдски дани инжењера – EBEC Београд” се одржава већ петнаесту годину заредом, а основан је са циљем да студентима техничко-технолошких и природно-математичких факултета Универзитета у Београду пружи прилику да покажу своја знања из области инжењерства учешћем на локалној рунди Европског BEST инжењерског такмичења.

 

У оквиру такмичарског дела пројекта биће одржана локална рунда BEST-овог европског инжењерског такмичења, а победници ће добити прилику да се такмиче у регионалној и финалној рунди. Такмичење EBEC Београд намењено је студентима техничко-технолошких и природно-математичких факултета Универзитета у Београду.

 

Такмичење обухвата две категорије – студију случаја и иновативни дизајн, која ће се ове године појавити први пут. Најбољи тимови из обе категорије квалификују се за учешће на регионалној рунди такмичења EBEC Alpe-Balkan 2022, која ће се одржати у Марибору.

 

Иновативни дизајн је категорија у којој се од тимова захтева да осмисле уређај, односно технологију којом се на најефикаснији начин може решити проблем на задату тему, коју затим презентују пред стручним жиријем. У категорији Студија случаја, задатак тимова је да осмисле и презентују решење задатог инжењерско-менаџерског проблема, које оцењује жири. Најбољи тимови из обе категорије квалификују се за учешће на регионалној рунди такмичења EBEC Аlpe Balkan, која ће се одржати у Марибору. Победници ове рунде обезбеђују пласман у финалну рунду – EBEC Final, која ће бити одржана у Загребу.

 

Поред локалне рунде EBEC такмичења, Београдски дани инжењера студентима нуде и разноврсне радионице за развијање личних вештина, интеракцију са представницима компанија, као и Сајам иновација. Београдски дани инжењера имају за циљ да се међу студентима учесницима развију тимски дух и здрава такмичарска атмосфера и испоље креативност и флексибилност – вештине које ће им користити у даљем раду.

 

„Ово је јубиларна 15. година како EBEC окупља амбициозне, младе студенте, који своје прве инжењерске кораке желе да начине на нашем такмичењу. EBEC помаже да стекну нове вештине и размене искуства, унапреде и практично примене своје инжењерско знање. Доласком нове категорије, такмичарима се пружа шири спектар могућности да усаврше своје способности и боље се припреме за своје будуће звање. Кроз забаву и стицање нових пријатељстава, "Београдски дани инжењера" представљају посебан изазов, како за такмичаре, тако и за нашу студентску организацију”. Ирена Ранђеловић, Главни организатор 15. EBEC-а.

 

Пријаве за учешће на “Београдским данима инжењера” ће бити отворене од 28.2. до 13.3. на сајту ebec.best.rs где се може пронаћи више информација о пројекту.

 

 

Победници ове рунде обезбеђују пласман у финалну рунду такмичења, EBEC Final, која ће бити одржана у Загребу.

 

Поред такмичарског дела, на данима пројекта биће одржан и Сајам иновација, на ком ће бити представљени неки од актуелних пројеката из света инжењерства, и низ едукативних радионица које ће студентима помоћи да развију и унапреде вештине неопходне за бављење инжењерским послом.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 05 фебруар 2022 16:04
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015