Logo
Одштампајте ову страницу

Доживотно усавршавање

Оцените овај чланак
(3 гласова)

globalБЕОГРАД - У организацији студентске организације AISEC у Србији ће 18. фебруара бити одржана конференција ,,Lead by Learning” чији је циљ да популаризацијом концепта целоживотног учења активира лидерство младих у Србији.

Lead by Learning је део међународног пројекта Global Leaders’ Summit, који организује највећа студентска организација АИЕСЕЦ.

АИЕСЕЦ је међународна платформа, која омогућава младим људима да открију и развију сопствене потенцијале. Присуством на преко 2.400 универзитета у 113 земаља са преко 84.000 чланова, АИЕСЕЦ је препознат од стране Уједињених Нација као највећа организација на свету вођена од стране студената.

Конференција, која ће се одржати у Србији, прва је која се бави темом доживотног учења.

Тема је код нас недовољно позната јавности и уједно је узрок бројним проблемима, који настају на тржишту рада, јер се првенствено огледају у неодговарајућој квалификованости кадрова. Циљ конференције је активирање лидерства код младих људи уз коришћење доживотног учења, као алата за остваривање бољег запошљавања у будућности.

Теме које конференција обрађује су лидерство, волонтеризам, учење на радном месту, школе будућности, како то виде школарци…

Све учеснике очекују предавања домаћих и светских лидера, експерата у својим областима, панел дискусије и радионице са компанијама и невладиним организацијама.

Поред домаћих студената, учесници на конференцији су и страни студенти из 113 земаља света, као и студенти из региона.

Пријава се врши попуњавањем апликације.која се може наћи на линку: aiesec.org.rs

Више информација о самом пројекту погледајте на званичном сајту: gls2013.org.rs

 

Учесници на конференцији

 

Један од учесника на конференцији је борац за реформе у систему образовања, оснивач креативних школа у Уједињеном Краљевсту, оснивач и директор Bryanston Square, Маркус Орловски. Маркус је посвећен креирању бољих могућности за младе људе и има софистицирани поглед на начин на које и подучавање и учење треба да се обавља. Он и његов тим раде са школама, које су глобални лидери у образовању и са студентима свих профила.

Своја искуства присутнима ће пренети и Стефан Паларие који је укључен у креирање и развој едукационих пројеката, који имају стратешки циљ да остваре позитиван утицај на друштво у Румунији. Паларие је председник је и оснивач ,,Scoala de Valori”. Стефан је помогао дизајин националног едукационог програма GROW lansiranog 2010, који је 2011. године награђен  са три националне награде, укључујићи награду за најбољи програм за младе у Румунији.

Учесници конференције су још: Владимир Копрић и Горан Дмитров, творци пројекта са идејом да се најмлађима омогући едукација уз помоћ најновијих технологија, а у складу са до сада провереним методама и принципима. Пројекти InterAktivnog Bukvara и InterAktivne Matematike омогућавају деци да уче основе српског језика и математике на забаван и занимљив начин, радећи на уређајима са екранима остељивим на додир.

 

У Србији 113 земаља света

Србија ће имати прилику да на догађају „World to You“ упозна младе из 113 земаља, који ће представити своју културу, обичаје и храну у Ушће продајном центру Ушће. World to You” се организује у оквиру интернационалног пројекта Global Leaders’ Summit, који окупља председнике AIESEC-a из свих 113 земаља у којима АИЕСЕЦ постоји.

Посетиоци ће имати прилику да виде наступе уметничких група које ће представити бразилске, аргентинске, јапанске плесове и музику, као и из многих других земаља. Искористите дан и попричајте са младима из иностранства, сазнајте како људи са других континената размишљају, које су њихове дневне навике, како доживљавају свет око себе и Србију.

АИЕСЕЦ Србија је позвала све заинтересоване да се придруже овом догађају. У току догађаја биће омогућено учешће у кампањи „Заједно“ чији је циљ да грађанима Србије пружи прилику да се упознају са гостима и приближе светским културама.

                                      Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 08 фебруар 2013 18:47
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015