Кућа Добрих Вести

Login

Нафна индустрија Србије запошљава 300 младих

Оцените овај чланак
(2 гласова)

nisНОВИ САД - Нафтна индустрија Србије (НИС) започела је данас програм "НИС шанса 2013" кроз који ће 300 младих без радног искуства добити прилику да се запосле у тој нафтној компанији.

Програм се реализује у сарадњи са локалним самоуправама, а прилику да ради у НИС-у ће до краја ове године добити око 300 младих са завршеном средњом стручном школом, или завршеним факултетом, објавила је та компанија на свом интернет сајту. Најбољима од њих ће компанија након девет, односно дванаест месеци понудити запослење.

 

Конкурс отворен до 1. марта ове године

 

Конкурс за учешће у програму "НИС шанса 2013" биће отворен до петка, 1. марта.

Дипломци пријаве могу да поднесу на компанијском веб сајту nis.rs  или преко националног портала за запошљавање Инфостуд (infostud.com), а кандидати са средњом стручном спремом могу се пријавити и у Националној служби за запошљавање.

Свршени дипломци ће добити прилику да се запосле у Новом Саду, Зрењанину и Суботици.

 

Услов факултет или средња школа и добар просек

 

Потребно је и да имају завршен један од следећих факултета у трајању од четири године: Економски, Филозофски, Технолошки, Природно-математички, Факултет техничких наука, Факултет организационих наука, Рударско-геолошки факултет, Правни факултет, Архитектонски факултет, Грађевински факултет, Саобраћајни факултет, Електротехнички факултет, Факултет за заштиту животне средине и заштиту на раду, или Машински факултет.

Предност при запошљавању ће имати кандидати са оствареним просеком изнад 8,5 у току студирања.

Кандидати са завршеном средњом стручном школом образовних профила: машински техничар, машинобравар, бравар, електрозаваривач, тесар, заваривач, металостругар, аутомеханицчар, хемијски техничар и електричар ће добити прилику да раде у Зрењанину, Суботици, Кикинди, Турији и Трешњевцу.

Предност ће имати кандидати са бољим резултатима у току школовања.

 

НИС – најбољи послодавац у 2012.

 

НИС четврту годину за редом спроводи програм запошљавања младих кроз сарадњу са локалним самоуправама и Националном службом за запошљавање.
Досад је прилику да раде и да се професионално усавршавају добило више од 400 младих, док је план да до краја ове године, кроз две фазе, прву која је почела у фебруару и другу која креће на јесен, НИС запосли укупно око 700 младих људи.

НИС је прошле године добио титулу Најбољег послодавца од Српске асоцијације менаџера, док компанију 25 одсто студената сматра најбољим местом за почетак професионалне каријере.

Више о конкурсу можете прочитати овде: nis.rs

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија