Logo
Одштампајте ову страницу

Алумни бизнис форум

Оцените овај чланак
(2 гласова)

alumniНОВИ САД - Алумни бизнис форум, скуп бивших чланова студентске организације АИСЕЦ, који су направили међународне каријере и воде успешне послове,  одржаће се овог викенда у Новом Саду.

Захваљујући контактима и положају чланови Алумни организације помажу студенсткој организацији. Тим поводом се одржавају скупови на којим наследницима, бивши чланови АИСЕЦ-а, држе предавања.

Говорници су у блиском контакту са новим пословним моделима и истражују могућности наше привреде. Неки од њих су из Србије, део предавача је из региона,  а биће и представника пословница из Лондона, као централне Европе.

 

Различите теме форума

 

Теме о којима ће се дискутовати су: предузетништво - добри примери из праксе из Србије и региона, одговорно лидерство - друштвена одговорност компанија, прилике за инвестиције и сарадње у региону – привлачење инвестиција, иновације и будућност у пословном свету.

Ове теме су важне за даљи развој Србије, будуће инвеститоре и АИЕСЕЦ Алумније, што је заправо и разлог због којег АИЕСЕЦ покушава да се на овај начин повеже.

Скуп се одржава за време међународног састанка председништва (International Presidents Meeting – IPM), од 22. до 24. фебруара.

АИЕСЕЦ се труди да овим догађајем пружи приступ и људима из најуспешнијих пословних школа, како би добили прилику да чују чиме се они баве и како виде развој пословања у региону.

Најконструктивније дискусије ће довести до размене јединствених искустава Алумнија и предавача, па тиме и проналажења простора за међусобну сарадњу у будућности.

Први и трећи дан Алумни business форума биће посвећени раду AIESEC Alumni Europe i AIESEC Alumni International асоцијацијама. Агенду та два дана креирају оба удружења,  а најављено је оснивање AIESEC Alumni Europe удружења.

Како је најавила организација АИСЕЦ Србија, припрема се  велика прослава, с обзиром да је 2013. година шест деценија од постојања АИЕСЕЦ-а Југославије.

Прослава ће симболички показати пријатељства, које је АИЕСЕЦ Југославије формирао. Чланови земаља бивше Југославије и даље су повезани као једна целина, а пријатељство успостављено пре 60 година и даље траје.

 

Алумни организовање - добровољност

 

Алумни могу да се организују на три начина – као независно, полузависно или зависно удружење.

Независна алумни удружења су ретка, настају ,,одоздо на горе" и имају аутономију.

Полузависна алумни удружења су чешћа и организацијски се преплићу са матичном институцијом, којој су намењена.

Зависна алумни удружења су најчешћа, а настају на иницијативу матичне организације, која у великој мери преузима, организацију и финансира њихов рада.

На америчким универзитетима, где су алумни важни за упис студената, за запошљавање дипломираних студената и за добијање донација, нуде  удружењима професионалну подршку. Суштина је добровољност без које нема алумни удружења.

 

"Сакупљачи" пријатеља Универзитета

Већина спољашњих посматрача америчке алумније сматра као ,,сакупљаче новца" за свој универзитет. Ипак, они су више ,,сакупљачи пријатеља" универзитета. Заправо, најбоље их описује ,,5 И": идентификација, информисање, интерес, инволвирање, инвестирање.Алумни је латинска реч коју на српски језик можемо да преведемо као ПИТОМАЦ или УЧЕНИК. То су људи који желе да остану у вези са организацијом, која је нешто значила у њиховом развоју и раду. Зато што су од ње много добили, желе да јој нешто и врате и то личним ангажовањем. У тој повезаности и сами надахњују своју стручну каријеру сазнањима која перманентно добијају од матичне организације и од других алумни чланова са којима се друже.

Више информацијем можете наћи следећем linku: gls2013.org.rs

                                      Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 23 фебруар 2013 15:22
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015