Logo
Одштампајте ову страницу

Mлади заинтересовани за сезонске послове

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1БЕОГРАД - Све је више младих у потрази за сезонским послом, а тренутно су најпотребнији конобари, шанкери и продавци сладоледа, а актуелни су и послови паковања и промоције робе, као и дељења флајера, показала је једна од анкета сајта poslovi.infostud.com.

Више од 60 одсто анкетираних потврдило је да већ тражи, или ће у наредном периоду интезивно тражити сезонски посао, мада нису сви спремни да раде било који посао.
Око 10 одсто испитаника највише је заинтересовано за послове који се тичу бербе воћа и поврћа јер су, иако је у питању тежак рад, дневнице високе и за релативно кратко време се може лепо зарадити.

Многи млади траже посао на приморју

Исто толико анкетираних је заинтересовано за физичке послове, док девојке, углавном, занимају послови за промотере у супермаркетима, продаја сладоледа, или дељење летака, а пет одсто испитаника тражи посао у кафићу, или ресторану.
Многи млади, ипак, сезонски посао не траже активно, па ће се сваки пети анкетирани запослити овог лета само ако му се укаже добра прилика, док би доста испитаника прихватило сезонски посао само ако се обавља викендом.
Има и оних који желе да лепо споје са корисним, те планирају да пронађу посао на приморју и да тако истовремено зарађују и летују.
Анкета је показала да би само 15 одсто прихватило било који сезонски посао, без обзира на радно време, док нешто више од петине не планира да предстојеће лето проведе радећи.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено среда, 19 јун 2013 10:57
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015