Logo
Одштампајте ову страницу

Рaспуст за Џ у Дому омладине

Оцените овај чланак
(17 гласова)

dzabeeeeeБEOГРАД - Од 13. до 19. јануара у Дому омладине Београда, ученици и студенти ће имати прилику да обогате свој распуст учествујући у новом серијалу бесплатних програма у оквиру манифестације „Распуст за Џ”.

Под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину Града Београда, Дом омладине Београда је припремио бројне бесплатне радионице: израде „научног накита”, филма, мјузикла, стрипа и илустрације, позоришне уметности, креативног писања, ди џејинга и ви џејинга... И то није све! Како би младима боравак у Дому омладине Београда био још забавнији, биће организоване бесплатне филмске пројекције (под покровитељством Амбасаде САД у Београду), као и музички програми.

Последњег дана "Распуста за Џ" радови полазника радионица биће представљен на јавним презентацијама.

Филмски програм "Распуста за Џ":

Уторак 14. јануар

18-20 часова: Анимирани филм „Ледено доба 4“

20-22 часова: Филм "Перси Џексон - Море чудовишта"

Среда 15. јануар

18-20 часова: Анимирани филм „Рио“

20-22 часова: Филм „Ризична игра“

Четвртак 16. јануар

18-20 часова: Анимирани филм „Турбо“

20-22 часова: Филм „Млађи референти“

Петак 17. јануар

18-20 часова: Анимирани филм „Крудс“

20-22 часова: Филм „С/Кидање“

Субота 18. јануар

18-20 часова: Анимирани филм „Чувари тајног краљевства“

20-22 часова: Филм „Вулверин“

Од 22 часа: Журка Ди џеј и Ви џеј школе колектива „Кишобран“

Радионице ће бити одржаване у холовима и салама Дома омладине Београда. Улаз на све програме је слободан, али се за учешће на радионицама треба пријавити а више информација о пријављивању и сатници одржавања појединачних радионица можете наћи ОВДЕ

Биће одржане бројне радионице: Суфлирање, Мала школа филма (Од телефона до камере), Мала школа филма (Основе монтаже), Ви џеј и Ди џеј радионице, Радионица мјузикла, Школа стрипа и илустрације и Радионица „Научни накит“.

Кућа добрих вести ће вам у овом тексту укратко описати једну од њих, Радионицу „Научни накит“, коју ће одржати полазници Регионалног центра за таленте Београд 2, о којима је Кућа добрих вести већ писала поводом Ноћи истраживача 2013.

Радионица „Научни накит“

Радионица "Научни накит" у организацији полазника Регионалног центра за таленте Београд 2 има за циљ да се ученици завршних разреда основних школа и ученици средњих школа на једноставан, занимљив и креативан начин упознају са неким базичним појмовима из природних наука и неким основним процесима у лабораторијском раду.
Учесници радионице своје радове и експонате ће приказати пред ширим аудиторијумом и промовисати науку и научни рад. Сви заинтересовани ученици ће бити у могућности да се опробају у раду под надзором, руководиоца и демонстратора, који већ имају искуство у раду.
Руководилац радионице је др Александра Николић, са Института за молекуларну генетику и генетичко инжењерство, сарадник Центра за таленте.

И на крају ове интересантне манифестације, у недељу 19. јануара, биће дан презентација:

Од 16 часова:

Презентација полазника мјузикл радионице и позоришне радионице

Отварање изложбе полазника школе стрипа и илустрације

Презентација полазника филмских радионица

Од 18 часова: Матине журка полазника Ди џеј и Ви џеј радионица

Дом омладине Београда је центар који промовише програме за младе у сфери савремене уметности и културе.

У свом спектру делатности Дом омладине покрива све уметничке дисциплине и форме: од визуелних уметности и нових медија, преко филма, позоришта па све до музике. Подједнако важну улогу у програмима овог културног центра имају и образовно - дебатни програми, који су већ деценијама заштитни знак ДОБ-а. Основна начела и критеријуми у креирању програма су иновативност и актуелност.

Дом омладине настоји да функционише као платформа која служи промовисању нових уметника, нових идеја и иницијатива, али и као платформа која повезује институционалну и ванинституционалну културу. Такође, настоји да буде кључна тачка сусрета за домаће и стране уметнике, те да двосмерно повезује различите културне сцене. Ово има за последицу да је ДОБ члан бројних локалних, регионалних и међународних мрежа. Кроз своје програме (било културне, било образовно-дебатне) нарочито обраћа пажњу на шири социјални контекст, те на тај начин чини кључно место јавног друштвеног дијалога младих.

Уколико желите да овај зимски распуст обележите нечим што ћете дуго памтити, позовите пријатеље и заједно уживајте у припремљеним програмима на којима ћете стећи нова знања и вештине и добро се провести - дођите на РАСПУСТ ЗА Џ! Поделите ову вест на кафици, чају и/или путем друштвених мрежа. У друштву је све лепше! Видимо се. :)

                                                                                                                       Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 12 јануар 2014 14:14
Јован Марков

Ученик је четвртог разреда Математичке гимназије. Аутор је и један од координатора Школског фестивала науке у својој бившој основној школи “Деспот Стефан Лазаревић” у Београду. Повремено сними и постави понеки видео на свој YouTube канал: youtube.com/user/jovanmjunior који је посвећен популаризацији науке. Аутор је блога: jovanmarkov.wordpress.com.

У седмом разреду се заљубио до ушију (и преко) у Петницу, за време Летње научне школе. Полазник је Зимског кампа физике у Сокобањи и семинара физике у Истраживачкој станици Петница. Сарађује са Центром за промоцију науке, Фестивалом науке у Београду, Институтом за молекуларну генетику и генетичко инжењерство, Регионалним центром за таленте Београд2,... Добитник је стипендије “Млади таленат у области науке” у оквиру избора “Личност животног стила 2012.” у организацији Фабрике добре енергије. Воли да се дружи по републичким такмичењима из физике, математике и хемије. У слободно време излази са друштвом, вози бицикл, чита књиге, осмишљава и прави експонате за фестивале науке... (прича се да понекад и спава).

Приступио је пројекту “Кућа добрих вести” јер сматра да је то идеално место са кога може да шири позитивну енергију, идеје и ентузијазам, и утиче, пре свега на вршњаке, да узму свој живот у своје руке и учине максимум за своју будућност.

Најновије од Јован Марков

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015