Logo
Одштампајте ову страницу

Ово је најбоља средњошколска предузетничка идеја у региону

Оцените овај чланак
(3 гласова)

mladiiiiiСАРАЈЕВО - Идеја о производњи вина по рецептури са аустријског двора са почетка 20. века, освојила је прво место на такмичењу средњошколаца из предузетничких вештина „Пословни изазов западног Балкана” одржаном у Сарајеву.

Победнички тим чинили су Моника из Вараждина, Насиха из Сарајева, Ана из Андријевице и Немања из Медвеђе, који су се такмичили са 80 вршњака из 45 средњих школа из Хрватске, Црне Горе, Србије и Босне и Херцеговине. Такмичење је реализовала организација Достигнућа младих у Србији уз сарадњу Омладинске Информативне Агенције БиХ, Социо-економског центра и Удруге Иницијатива, и финансијску подршку Балканског фонда за демократију.

Првог дана такмичења, ученици подељени у мешовите тимове добили су задатак да креирају услугу или производ који ће бити инспирисани стогодишњицом “Сарајевског атентата” и искористи то као пословну прилику, пренео је портал Bizlife.rs.

Другог дана су жирију презентовали своје бизнис планове након чега је организована додела награда победницима уз свечани коктел.

Такмичење истиче важност повезивања младих западног Балкана

„Супер је што смо победили али мени је још важније што сада имам пријатеље по целом Балкану! Ова три дана у Сарајеву нећу никада заборавити”, изјавила је Ана Митровић, ученица Средње мјешовите школе из Андријевице (Црна Гора) и чланица победничког тима.

Ово такмичење има за циљ да ученицима пружи увид у савремени начин пословања и мотивише их да размишљају проактивно и своје идеје спроведу у дело. Такође, такмичење истиче важност повезивања младих људи који живе на територији западног Балкана и буди свест о неопходности заједничких активности на регионалном нивоу.

Такмичење реализује организација Достигнућа младих у Србији која већ 8 година спроводи образовне програме из области предузетништва и финансијске писмености у школама широм Србије и једна је од 123 националне организације у оквиру глобалне мреже Junior Achievement Worldwide која постоји од 1919. године.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 05 мај 2014 19:50
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015