Logo
Одштампајте ову страницу

Школа Пословних Вештина-конкурс за пријем у организациони тим

Оцените овај чланак
(11 гласова)

БЕОГРАД - Не морате бити успешни да бисте почели радити нешто корисно за себе, али морате почети да радите на себи да бисте постали успешни!

Млади људи, који су одлучили да учине пуно тога корисног и за себе и за своје окружење, окупили су се да заједно пробијају пут ка успеху. Они чине тим који се зове Мрежа за пословни развој (МПР). Ова организација је у оквиру свог пројекта Школа пословних вештина, до сада организовала низ предавања сјајних предавача из Србије и иностранства, који су веома стручни у својим областима рада:

- Џон Ленокс (John Carson Lennox) - професор са Универзитета Оксфорд,
- Јурген Спис (Jürgen Spieß) – директор Института за друштвене и хуманистичке науке из Немачке,
- Тони О'Брајан (Tony O’ Brien) – директор Британског Савета  у Србији,
- Марија Десивојевић-Цветковић – потпредседница Делта Холдинга,
- Небојша Јовановић – психолог,
- Срђан Јанићијевић – директор Мокрогорске школе менаџмента,
- Неле Карајлић – глумац, сценариста и композитор,
- Саша Радуловић – тадашњи министар привреде у Влади Републике Србије,
- Tања Петровић – сениор маркетинг менаџер, Coca-Cola,
- Наташа Ђурђевић – Marketing Activation Excellence Director CSE,
- Алам Салех (Alam Saleh) - са Универзитета Бредфорд (Велика Британија),
- Џон Детони (John Dettoni) – председник невладине организације "Chrysalis Ministries Inc",
- Стивен Фиш (Steven Fish) – Country Managing Partner, Ernest & Young,
- Снежана Лакићевић – менаџерка НИС-а за сарадњу са универзитетима,
- њ.е. Лаурент Стоквис (Laurent L. Stokvis) – амбасадор Краљевине Холандије,
- Срђан Ђурић – власник агенције  Pleon Olaf&McAteer и
- Миша Лукић – директор агенције  Leo Burnett

Неле

За досадашња предавања (а тако ће бити и убудуће) су биране теме интересантне младим људима. Циљ је стицање конкретних знања, али и формирање једне шире слике о комуникацији и мотивацији, јер је то неопходно сваком младом човеку који жели да буде успешан у животу јер ће се у свом раду сретати са пуно људи.

И практиканти (поготово они) као и будући полазници Школе пословних вештина ће имати прилику да стекну знања и вештине из области комуникације, мотивације, тимског рада, пословне етике, лидерства, психологије успеха и многих других која ће им користити (па чак бити и неопходни) у даљој каријери.

Предавање

Мрежа за пословни развој планира да шири своје активности, али и простор на којем делује.Од октобра месеца, пројекат Школа пословних вештина кренуће са радом и у Црној Гори, Хрватској, Босни и Македонији. Због тога је потребно још младих људи, који желе да своје слободно време, ентузијазам и креативност поклоне себи и себи сличним људима како би заједно утицали да сви имамо што бољу будућност и како бисмо овај свет (а пре свега наше окружење) направили много лепшим местом за живот.

Уколико сте заинтересовани и вољни за развијање својих организационих способности, затим знања и вештина неопходних за време и после студија, односа међу људима, проналажење подстицаја за напредак у животу, учење етике које се треба држати у сваком послу, као и дружење са себи сличним младим људима, пуних позитивне енергије и ентузијазма, који воле да раде у тиму и помажу једни другима, можете се пријавити на управо отворен конкурс за пријем практиканата који ће волонтирати у оквиру Школе пословних вештина слањем биографије и мотивационог писма на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. najkasnije do 1. septembra 2014. godine. Више информација можете наћи на ФБ страни  и на постеру:

Постер

Додатак чланку:

Цео текст конкурса:

“ПРАКСА ЗА СТУДЕНТЕ СВИХ ПРОФИЛА И УЧЕНИКЕ ЧЕТВРТЕ ГОДИНЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА

Обавештавамо вас да је расписан конкурс за пријем волонтера на пројекту Школа Пословних Вештина.
Сектори за које је могуће конкурисати (сектори за волонтирање) су: људски ресурси, маркетинг и односи са јавношћу, корпоративни и финансијски односи.

Пропозиције конкурса:

Ко се може пријавити?
Студенти свих профила и ученици четврте године средњих школа.
Трајање праксе:
Од 15. септембра до 15. новембра.

Потребно је да:

  • си креативан/а, предузимљив/а, мотивисан/а, амбициозан/а;
  • спреман/а на тимски рад;
  • флексибилан/а и комуникативан/а;
  • имаш изражену одговорност и лојалност према организацији;
  • мобилан/а и спреман/а на ангажовање у организацији са флексибилним радним временом;
  • познавање енглеског језика.

Задужења:

  • организација предавања и радионица;
  • ангажовање у области маркетинга;
  • односи са медијима;
  • сарадња са компанијама и осталим организацијама.
  • Разговор о конкретним задужењима биће обављен са особама које уђу у ужи круг избора.

Како се пријавити?
CV и мотивационо писмо послати на e-mejl: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.   са назнаком (субјектом)  „Пријава за конкурс”.
Рок за подношење пријава је 1. септембар 2014. године.
Школа Пословних Ваштина je пројекат покренут 31. октобра 2013. године предавањем пр.др Џона Ленокса са Универзитета Оксфорд. Пројекат је осмишљен тако да младима омогући знање и вештине које су корисне током и после студија. Циљ пројекта је да кроз неформално образовање, иновативне идеје и стручна усавршавања у земљи и иностранству, млади људи постану конкурентни на  тржишту рада по завршетку студија.
Пројекат се састоји из два дела, а то су предавања и радионице. Теме којима се бавимо су пословање, култура и уметност а предавачи у школи су професори, дипломате, лидери, менаџери, мотивациони говорници из Србије и иностранства.
За више информација посетите нашу фејсбук страницу https://www.facebook.com/skola.vestina или нам пишите на већ поменуту имејл адресу.”

Марија


Последњи пут измењено четвртак, 14 август 2014 09:16
Јован Марков

Ученик је четвртог разреда Математичке гимназије. Аутор је и један од координатора Школског фестивала науке у својој бившој основној школи “Деспот Стефан Лазаревић” у Београду. Повремено сними и постави понеки видео на свој YouTube канал: youtube.com/user/jovanmjunior који је посвећен популаризацији науке. Аутор је блога: jovanmarkov.wordpress.com.

У седмом разреду се заљубио до ушију (и преко) у Петницу, за време Летње научне школе. Полазник је Зимског кампа физике у Сокобањи и семинара физике у Истраживачкој станици Петница. Сарађује са Центром за промоцију науке, Фестивалом науке у Београду, Институтом за молекуларну генетику и генетичко инжењерство, Регионалним центром за таленте Београд2,... Добитник је стипендије “Млади таленат у области науке” у оквиру избора “Личност животног стила 2012.” у организацији Фабрике добре енергије. Воли да се дружи по републичким такмичењима из физике, математике и хемије. У слободно време излази са друштвом, вози бицикл, чита књиге, осмишљава и прави експонате за фестивале науке... (прича се да понекад и спава).

Приступио је пројекту “Кућа добрих вести” јер сматра да је то идеално место са кога може да шири позитивну енергију, идеје и ентузијазам, и утиче, пре свега на вршњаке, да узму свој живот у своје руке и учине максимум за своју будућност.

Најновије од Јован Марков

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015