Logo
Одштампајте ову страницу

Средњошколци осмислили софтвер за помоћ особама са инвалидитетом

Оцените овај чланак
(2 гласова)

izazovvvvvvБЕОГРАД – Идеја о производњи и продаји компјутерског софтвера који користу соларну енергију и олакшава кретање особа са инвалидитетом, освојила је прво место на регионалном такмичењу средњошколаца у предузетничким вештинама „Пословни изазов” одржаном у протекле седмице у хотелу М

 

Такмичење је окупило 100 ученика из 24 средње школе са територије Београда, а победу је однео тим кога су чинили ученици Геодетске техничке школе, Ваздухопловне академије, Економске школе “Нада Димић”, Европске пословне школе “Милутин Миланковић” и Средње туристичке школе.


Тимови састављени од ученика из различитих школа осмишљавали су решење проблема који им је постављен и креирали бизнис планове које су на крају дана презентовали члановима жирија.

drugaaaaa
“Циљ овог такмичења је да се ученицима пружи интензивно једнодневно искуство које им омогућава да искористе своје потенцијале, науче како се ради у тиму са непознатим људима и развијају своје презентацијске вештине док истовремено састављају реалан бизнис план”, изјавио је Дарко Радичанин, извршни директор организације Достигнућа младих у Србији.


“Хтели смо да повежемо хуманост, креативност и одрживи развој и осмислили смо тимски овај софтвер. Нисмо очекивалу победу али смо сада одушевљени и једва чекамо национално финале у фебруару,” изјавио је Станислав Младеновић, члан победничког тима и ученик Геодетске техничке школе..


Чланови три првопласирана тима обезбедили су себи место у Националном финалу а победнички тим ће учествовати и на Пословном изазову западног Балкана (април 2015. у Подгорици) заједно са вршњацима из Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе.


“Пословни изазов” је покренут са намером да подстакне средњошколце да употребе своје вештине на иновативан начин како би унапредили свој предузетнички дух и повећали своје могућности за запошљавање. У току школске године на четири регионална Пословна изазова (у Чачку, Лесковцу, Новом Саду и Београду) учествује више од 400 ученика из 90 општина у Србији у којима се спроводе образовни програми Достигнућа младих из области предузетништва и финансијске писмености.


Такмичење је реализовала организација Достигнућа младих у Србији уз финансијску помоћ Америчке агенције за међународни развој и компаније БАСФ.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 19 децембар 2014 21:35
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015