Logo
Одштампајте ову страницу

Дечије зимзарије и чаролије

Оцените овај чланак
(1 Глас)

zcrtezzzzzБЕОГРАД -  Oве зиме, у Новом Саду и Београду, организатори садржаја за младе потрудили су се да деца не проведу зимски распуст у доколици. Тако ће, други део манифестације Новосадске дечије зимзарије, у Новом саду почети 8. јануара и трајаће до 14. јануара 2015. године, док ће за малишане у Београду до 18. јануара на Београдском сајму бити отворене "Зимске чаролије".

 

Више од 4.500 новосадских малишана учествује у програмима који трају још од 24. децембра 2014. године у оквиру Новосадских дечијих зимзарија, које се одржавају по четврти пут.


Дечији културни центар Деци на дар окупио је ове године 26 институција и организација како би новосадској деци узраста од 4 до 14 година понудили 116 креативно-едуктативних и спортско-рекреативних садржаја.

 

У другом делу Зимзарија деца ће открити тајне старих заната, живот и дело супер јунака науке Михајла Пупина, детектива Шерлока Холмса, Херкула Поара, а биће у прилици да сазнају и како функционишу роботи. Мали музичари окушаће се на школи рокенрола певајући и свирајући гитару. Да ли слике имају укус, мирис и да ли се могу ослушнути деца ће, а затим и ко су Леонардо, Микеланђело и Пикасо питања су на која ће такође добити одговоре.

 

Учесници Зимзарија научиће и како се правилно изговарају гласови на фонетској радионици, али и како да направе анимирани филм са фигурама пластелина. Што се тиче спортских активности, најмлађи Новосађани биће у прилици да се опробају у адреналин парку, да вежбају шах, јогу, ритмичку гимнастику, кошарку, фудбал и капуеру, али и да се уче оптимизму кроз смех јогу. И у јануарском делу Зимзарија деца ће учити енглески језик.

 

Развој креативности и осећаја за лепо

 

Радионице ће се одигравати у Галерији Матице српске, у Градској библиотеци у Новом Саду и Будисави, Спомен-збирци Павла Бељанског, ОШ „Петефи Шандор, ОШ „Ђорђе Натошевић“, Дечијем културном центру, Културном склоништу, Забавном парку „Старли“, „НС Клубићу“, код Пријатеља деце Новог Сада, у Адреналин парку „Земља чуда“, Школи фудбала „Синиша Михајловић“ на СПЕНСУ, на Капуера академији Нови Сад, у Новосадској женској кошаркашкој академији, позоришту „Театрило“, УГ „Трачак” на СПЕНСУ, у Школи рекреације „Мали шампиони”, Вртићу „Добра вила“, Школи енглеског језика „Бригхтиес“, Дечијем едукативном клубу „Школарко“.

 

Потребно је пријавити учешће готово за све програме јер је број деце-учесника радионица ограничен. Скоро све радионице су бесплатне, док партиципација за поједине (13 радионица) 150 динара.

 

Књижица са програмом Новосадских дечијих Зимзарија 4 је штампана у 12.000 примерка и подељена је у децембру 2014. године деци нижих разреда основних школа.

 

Новосадске дечије Зимзарије је суфинансирала Управа за културу града Новог Сада.


Циљ ове манифестације је да оспособи децу предшколског и раношколског узраста за креативно осмишљавање слободног времена са акцентом на дружење кроз креативни рад и игру.

 

Идеја да ангажујемо децу у доколици, те подстакнемо развој креативности, самосталности, осећаја за лепо и пробудимо жељу за истраживањем и новим сазнањима се показала одличном током Новосадског дечијег лета 2011, 2012, 2013. и 2014. године, Новосадских ускршњих чаролија 2013. године, као и на Новосадским дечијим Зимзаријама 2011, 2012. и 2013. године на велику радост малишана, родитеља и организатора ових манифестација Дечијег културног центра Деци на дар.

 

Све информације о Зимзаријама могу се наћи на веб страници:

www.novosadskedecijezimzarije.info

 

Од сутра Зимске чаролије на Београдском сајму

 

Традиционална забавна манифестација за децу "Зимске чаролије", у организацији агенције "Номад", почеле су 2. јануара на Београдском сајму и трајаће до 18. јануара.

 

Агенција "Номад" је најавила да ће са Београдским сајмом у оквру прославе 50 година заједничке сарадње, сутра, на дан отврања, омогућити од 14 до 17 сати, слободан улаз и бесплатну вожњу деци и родитељима на свих 40 објеката забавног парка, у Хали један.

 

Љубитељи кућних љубимаца моћиће на "Чаролијама" да виде куце, маце куниће. као и да их помазе, а по жељи и купе. Биће присутни и штандови са играчкама за децу, али и роба широке потрошње за родитеље.

 

"Чаролије" неће радити за Божић, али ће зато хоће 8. и 9. јануара, а у најави је и божићни попуст.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 05 јануар 2015 18:01
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015