Logo
Одштампајте ову страницу

Београдски Дани инжењера

Оцените овај чланак
(3 гласова)

glavnaaaaБЕОГРАД – Пројекат Београдски Дани инжењера - EBEC Београд, одржаће се на Технолошко-металуршком и Машинском факултету, од 12. до 16. марта.


Догађај има за циљ да студентима техничко-технолошких и прирордно-математичких факултета Универзитета у Београду, пружи могућност да искажу своје вештине и способности учествујући на локалном инжењерском такмичењу у две категорије – Тимском дизајну и Студији случаја.


Организатор је Удружење студената технике БЕСТ Београд.


„Сматрам да „Београдски Дани инжењера – EBEC Београд“ пружају изванредну прилику младим колегама да примене своја знања у реалном окружењу и да покажу своје способности. То је сјајна могућност да осете изазове професије коју су одабрали. Значај овог пројекта се огледа и у повезивању младих стручњака са представницима домаће привреде, подстичући њихово запослење у Србији.”, каже професорка Иванка Поповић, проректор за науку Универзитета у Београду.


Победници локалног нивоа, квалификоваће се за учешће на регионалном EBEC Балкан такмичењу које се ове године одржава у Београду, од 7-11. маја. Студенти који освоје прво место у овој рунди, одлазе на финално европско инжењерско такмичење које ће се одржати у Порту.


Прошлогодишњи победници тимског дизајна Београдских дана инжењера су на регионалном такмичењу у Нишу освојили прво, а затим у Риги, на финалном такмичењу, треће место.

 

teksttttt

 

Тимски дизајн – најкреативнија врста надметања


Тимски дизајн представља накреативнију врсту надметања које подразумева решавање проблема конструисањем и дизајнирањем специфичне направе са задатом функцијом попут: дизалице, катапулта, летелице, моста или музичког инструмента. На овај начин, студенти ће показати своју креативност, техничко знање, способност за рад у тиму, као и друге особине које треба да красе младог инжењера.


Студија случаја се односи на решавање техничко-менаџерског проблема, које задаје компанија одређене инжењерске струке. У овој категорији, студенти ће презентовати своја решења и тако тестирати презентационе способност и стечена знања.

 

У оквиру Београдских дана инжењера, организоваће се Open Space Tehnology интерактивне радионице, где ће студенти имати прилику да дискутују са представницима компанија и раде на решавању актуелних проблема са којима се компаније данас суочавају.


Почетак пријава је 16. фебруар. За више информација о догађају и начину пријављивања посетите сајт www.best.rs или Фејсбук страницу EBEC Београд – Београдски Дани инжењера.


Улаз је слободан.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 13 фебруар 2015 19:53
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015