Logo
Одштампајте ову страницу

Подршка школовању особа са инвалидитетом

Оцените овај чланак
(2 гласова)

slikaБЕОГРАД - Компанија "ComTrade" данас је доделила стипендију студенту са инвалидитетом, за школовање на Високој школи струковних студија за информационе технологије.


Потписивању уговора о додели стипендије присуствовао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, који је истакао да је то изузетан начин да се покаже како се води рачуна о особама са инвалидитетом.


"Ово је изузетан начин да се покаже да друштво води рачуна о особама са инвалидитетом које нису наш терет већ део нашег друштва. Они су са посебним потребема и ми те потребе морамо задовољити", рекао је Вулин.


Према његовим речима, особе са инвалидитетом заслужују могућност да се школују, уче и напредују и једнога дана обезбеде социјални живот и егзистенцију.


Он је подсетио и да је један од највећих проблема особа са инвалидитетом при запошљавању њихово неодговарајуће образовање и зато што школовање није прилагођено њиховим специфицним способностима.


Вулин је рекао да стипендија није обезбеђена из буџетских средстава и да "Com Trade"  није тражио ништа заузврат, пошто је "нашу идеју одмах прихватио".


Према његовим речима, и друге компаније у Србији ће, подршком у сколовању особама са инвелидитетом, показати да су друштвено одговорне као што "ComTrade".


Председник "ComTrade" групације Веселин Јевросимовић рекао је да је обавеза те компаније да подржи школовање студента са инвалидитетом кога чека напоран рад како би за три године постао инжењер.


Према његовим речима, те три години ће представљати велики изазов са доста напорног рада током које ће имати подршку групације "ComTrade".


Та компанија је обезбедила стипендију на основу идеје министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у циљу стварања могућности особама са инвалидитетом да се школују како би лакше дошли до посла.

 

 

Извор: Кућа добрих вести 


Последњи пут измењено петак, 13 март 2015 21:34
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015