Logo
Одштампајте ову страницу

Подршка школама које су увеле курс јапанског језика

Оцените овај чланак
(3 гласова)

japannnnnБЕОГРАД - Заједничким пројектом, Јапанска амбасада у Републици Србији, Мицубиши корпорација Београд, Друштво јапанолога Србије и Филолошки факултет Универзитета у Београду омогућили су да од октобра 2014. године до марта 2015. године ученици основних школа у Београду, похађају факултативну наставу јапанског језика, а све прилагођено узрасту ученика.

 

Реч је о школама „Филип Кљајић Фића“, „Вук Караџић“ и „Краљ Петар Први“, као и гимназији „Јован Јовановић Змај“ у Новом Саду и Земунској гимназији.


У знак даље подршке школама које су учествовале у овом пројекту, Мицубиши корпорација издвојила је средства за набавку опреме која је свакој од њих овом тренутку најпотребнија.


ОШ „Филип Кљајић Фића“
Зидни пројектор и зидно пројектно платно, бела школска табла

ОШ„Вук Караџић“
Пројектор и пројектно платно

ОШ „Краљ Петар Први“
Полица за књиге за школску библиотеку

Гимназија „Јован Јовановић Змај“ у Новом Саду
Пет белих школских табли

Земунска гимназија
30 школских клупа

Филолошки факултет у Београду
Полица за књиге, бела школска табла


Примопредајна церемонија донација одржаће се у четвртак, 23. априла 2015. године у просторијама Јапанске амбасаде у Републици Србији (Трешњиног цвета 13, Нови Београд) са почетком од 16:30.


Церемонији ће поред основаца и средњошколаца који су похађали курс јапанског језика, предавача јапанског језика и директора горе наведених образовних институција присуствовати и Масафуми Куроки, амбасадор Јапана у Републици Србији и Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 23 април 2015 18:52
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015