Logo
Одштампајте ову страницу

Врућа столица

Оцените овај чланак
(4 гласова)

stolicaaaaaБЕОГРАД - Захваљујући водећим компанијама и предавачима, а другу годину за редом у организацији ФОН-овог центра за развој каријере, Врућа столица ће омогућити студентима да прођу кроз све кораке при запошљавању.

 

Овај пројекат подразумева два дела и то “дане теорије” и “дане интервјуа”. Предавања и радионице ће се одржати на Факултету организационих наука 23. и 24. маја, а интервјуи у компанијама почевши од 4. јуна, објавила је Канцеларија за младе.


Теме које де се теоријски обрадити су везане за пословну комуникацију, пословни дресс цоде и писање CV-ја, да би се затим у сарадњи са компанијама студенти заиста опробали на месту кандидата за посао. Најважније што де студенти добити учествујући на овом пројекту је повратна информација од компанија о томе какав су утисак оставили на интервјуу и шта би још требало да унапреде како би били конкурентнији на тржишту рада.


На данима интервјуа моћи де да учествују и студенти који нису учествовали у данима теорије. За други део пројекта студенти ће се пријављивати тако што ће слати свој CV, као што би био случај и у ситуацији пријаве за посао.


И овај, као и претходни пут, на интервјуима постоји могућност освајања праксе или запослења.


Прошле године у склопу Вруће столице додељено је десет стручних пракси студентима који су се најбоље показали у компанијама које су тада подржале пројекат, а то су: Делта Холдинг, Идеа, МК Гроуп, Ерстебанка, Сосијете Женерал банка, Фриком, ЈТИ, Мајкрософт.


ФОН-ов центар за развој каријере је студентска организација која већ једанаесту годину ради на организовању и реализацији пројеката који студентима помажу у развијању способности и знања који се високо цене на данашњем тржишту рада.


Више информација о семинару потражите на сајту fonovcentar.rsа пратите и званичну Фејсбук страницу пројекта Врућа столица, као и званични Твитер и Инстаграм налог ФОН-овог центра за развој каријере.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 29 април 2015 22:14
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015