Logo
Одштампајте ову страницу

Балканско инжењерско такмичење

Оцените овај чланак
(2 гласова)

momci1БЕОГРАД - Балканско инжењерско такмичење EBEC Балкан представља другу, регионалну рунду Европског БЕСТ инжењерског такмичења, које ће се одржати на Машинском и Технолошко-металуршком факултету од 7. до 11. маја 2015. године у Београду.


Такмичење заједно организују локалне БЕСТ групе из Србије, Босне и Херцеговине, Македоније и Црне Горе.


EBEC (European BEST Engineering Competition) је највеће европско студентско такмичење намењено будућим инжењерима, које се сваке године одржава на три нивоа - локално, регионално и европско.


EBEC Балкан постоји већ пет година, а по други пут се одржава у Београду. Регионалној рунди претходи шест локалних, које се одржавају у Мостару, Новом Саду, Нишу, Подгорици, Скопљу и Београду. Победници локалних такмичења се на EBEC Балкану надмећу за пласман на финално Европско инжењерско такмичење које се ове године одржава у Порту од 1. до 9. августа. Прошлогодишњи победници EBEC Балкана, студенти Универзитета у Београду, освојили су треће место на финалном такмичењу у Риги.

 

majstor

 

Такмичари су студенти техничко-технолошких и природно-математичких факултета, који ће се надметати у две категорије – Студији случаја и Тимском дизајну. Поред тога, имаће прилику да унапреде своје инжењерске, али и презентационе вештине учешћем на бројним радионицама и тренинзима који се одржавају у склопу такмичења.

 

Студија случаја и тимски дизајн


Студија случаја омогућава студентима да кроз решавање и презентовање решења одређеног инжењерско-менаџерског проблема тестирају своје знање и примене искуство, вештине, оригиналност и иновативност.


Тимски дизајн подразумева решавање одређеног инжењерског проблема конструисањем физичке справе која врши задату функцију попут дизалице, катапулта или пак музичког инструмента.


У оквиру ЕБЕЦ Балкана организује се Company day, на коме ће компаније које су подржале пројекат имати прилику да се представе и покажу студентима како послују, а такође ће имати могућност да ступе у контакт са најбољим и најкреативнијим студентима регије.
Пројекат су подржали Машински факултет, Технолошко-металуршки факултет и Универзитет у Београду.


О регионалном инжењерском такмичењу ЕБЕЦ Балкан можете се детаљније информисати путем сајта http://ebecbalkan.org/ и фејсбук странице www.facebook.com/ebec.balkan .

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 02 мај 2015 12:41
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015