Logo
Одштампајте ову страницу

Национална конференција: Почетак спровођења Националне стратегије за младе 2015-2025

Оцените овај чланак
(1 Глас)

mosssssБЕОГРАД - Министар омладине и спорта Вања Удовичић, отворио је данас конференцију: Почетак спровођења Националне стратегије за младе 2015-2025, #НСМ- СА РЕЧИ НА ДЕЛА. 

 

,,Ми желимо да видимо младе као активне и равноправне учеснике у свим областима друштвеног живота који у потпуности развијају свој потенцијал и доприносе личном и друштвеном развоју и добробити. Наша визија су млади који имају подршку друштва, стварају боље услове за живот, развијају своје потенцијале и активно доприносе општем напретку друштва“, рекао је министар Удовичић.


Он је нагласио да су у протеклих осам година постављени јаки темељи за развој омладинске политике у Србији, али да, када је реч о Министарству омладине и спорта, много тога тек следи.


,,Како стоји и у називу ове конференције, наш главни циљ је да пређемо са речи на дела. Зато је важно да заједнички и активно сагледамо стање и научене лекције у спровођењу омладинске политике како са локалног, тако и са националног, европског и глобалног становишта. Верујем да ће препоруке које смо данас дефинисали бити од велике користи за наш будући рад и сарадњу“, поручио је Удовичић

 

Поред министра Удовичића, на конференцији су говорили и председник комисије РС за сарадњу са Унеском Горан Милашиновић, шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Питер Буркхард, директор УНИЦЕФ канцеларије Мишел Сен-Лот и амбасадор СР Немачке у Београду Хајнц Вилхелм.


Циљ конференције био је да се сагледа стање и научене лекције у спровођењу омладинске политике из локалног, националног, европског и глобалног контекста. Учесници конференције, представници институција, организација, удружења и експерти из омладинског сектора разговараће о: повезивању и координацији релевантних актера и мултисекторском приступу спровођења Стратегије од локалног до националног нивоа, усмерености ка ЕУ интеграцијама и спровођењу глобалних циљева за младе, оријентисаности ка резултатима, инклузивној и партиципативној омладинској политици, са нагласком на потреби за истраживањима о положају младих и праћења података о младима.


На догађају је било око 150 учесника међу којима су међународни партнери, чланови удружења младих и удружења за младе и њихових савеза, представници jединицa локалних самоуправа и канцеларија за младе, чланови Радне групе Националне стратегије за младе и Савета за младе и сви који су учествовали у изради евалуације Националне стратегије за младе и саме Националне стратегије за младе.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 08 мај 2015 22:15
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015