Logo
Одштампајте ову страницу

УНЕСКО клуб: Предавање о улози младих у процесу приступања ЕУ

Оцените овај чланак
(3 гласова)

MatijaБЕОГРАД – У оквиру едукативног програма Универзитетског УНЕСКО Клуба “Школе УНЕСКО мрежа за економски и социјални развој” 15. маја у Новој Искри, Матија Матоковић, који ради у Европској Комисији одржао је предавање о улози младих у процесу приступања Србије Европској унији.


Матоковић који је у Европској комисији задужен за унутрашње тржиште, индустрију, мала и средња предузећа, у тиму који се бави обликовањем и вођењем политика у оквиру електронске јавне набавке унутар Европске уније младима је покушао да приближи важност и позитивне учинке Европске уније кроз презентацију развоја и историје Европске уније, опис њеног рада као и промена кроз које пролазе земље кандидати током процеса преговора за чланство у ЕУ.


Матија Матоковић је у Загребу завршио информационе технологије и програмско инжењерство, а магистрирао је на Кембриџ универзитету, на пословну факултету политику технологија. Уз академско образовање, Матија је радио у невладиним удружењима која се баве промовисањем европских интеграција, а после је учествовао у процесу приступања Хрватске Европској унији.


Школа УНЕСКО мрежа за социјални и економски развој је намењена студентима који су заинтересовани да своје образовање употпуне пратећи програм предавања реномираних предавача са престижних светских универзитета (Харвард,Кембриџ, Оксфорд, Сорбона). Предавачи ће преносити своја драгоцена знања нашој омадини у оквиру овог програма. Управо је то најбољи начин да студенти од врхунских и успешних професионалаца стекну методологију размишљања и професионалне културе која се захтева у данашњем пословном свету.


Предавања су замишљена као блок наставе који ће се одржавати једанпут у две недеље у трајању од 2 сата. Услов за успешно праћење предавања, као и за могућност учествовања у интерактивним деловима наставе је познавање енглеског језика.


Циљ програма је да млади стекну јединствена знање и вештине које су им потребне на савременом тржишту рада.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено понедељак, 18 мај 2015 23:04
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Најновије од Агнеза Трпковски

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015